“Оголошення війни”: президент Ізраїлю різко прокоментував атаку Ірану
“Оголошення війни”: президент Ізраїлю різко прокоментував атаку Ірану

“Оголошення війни”: президент Ізраїлю різко прокоментував атаку Ірану

Ізраїль проявлятиме стриманість, але розглядає всі варіанти відповіді на повітряний удар по своїй території.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ назвав масовану повітряну атаку Ірану “оголошенням війни” і заявив, що його країна “розглядає всі варіанти” для відповіді на такі дії “імперії зла”.

Про це він говорив в інтерв’ю британському виданню Sky News. 

“Минулої ночі на нас напали з чотирьох куточків Близького Сходу, стріляючи по нас  балістичними ракетами, безпілотниками і крилатими ракетами. Це схоже на справжню війну. Я маю на увазі, що це оголошення війни", - сказав ізраїльський президент.

Водночас він заявив, що Ізраїль наразі буде проявляти стриманість. 

“Зараз, оскільки ми стримані та знаємо про наслідки і оскільки ми обговорюємо [свої дії] з нашими партнерами, ми розглядаємо всі варіанти, і я цілком упевнений, що ми зробимо необхідні кроки для захисту країни та наших людей. Ми не шукаємо війни”, - наголосив Іцхак Герцоґ.

Він додає, що минула нічна атака засвідчила, що Іран “поширює хаос, терор і нестабільність” у регіоні та у всьому світі.

“У Тегерані існує імперія зла, яка має своїх проксі, керованих у всьому регіоні та [з] осередками по всьому світу. Вони витрачають мільярди доларів на підрив стабільності в регіоні... Настав час, щоб світ зіткнувся з цією імперією зла в Тегерані та дав зрозуміти іранському режиму, що це не можна ігнорувати, це неприйнятно”, — наголосив Іцхак Герцоґ.

Джерело матеріала
loader
loader