Рецепт запитає кожний: така пасочка завжди буде хітом великоднього столу
Рецепт запитає кожний: така пасочка завжди буде хітом великоднього столу

Рецепт запитає кожний: така пасочка завжди буде хітом великоднього столу

У сто разів смачніше за звичну паску

Скільки б не було у кулінара великодніх рецептів випічки, завжди хочеться спробувати щось новеньке. Якщо хочеться експериментів, це рецепт для вас.

Разом з "Важно знать" ми поділимося цікавим рецептом шоколадної паски. Вона виходить настільки смачною, що про класичну ви більше не згадаєте — готуватимете тільки так.

Як приготувати шоколадну паску

Інгредієнти

Для опари

  • 120 мл молока;
  • 20 г цукру;
  • 20 г борошна;
  • 10 г свіжих дріжджів.

Для тіста:

  • 200 г пшеничного борошна;
  • 50 г цукру;
  • 30 г какао-порошку;
  • 20 г вершкового масла;
  • 20 мл оливкової олії;
  • 1 яйце;
  • 2 г ваніліну;
  • 100 г сушених журавлин (або інші сухофрукти).

Для начинки:

  • 250 г шоколаду;
  • 170 мл 15%-х вершків.

Для глазурі:

  • 70 г шоколаду;
  • 30 мл 15% вершків.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо тепле молоко з борошном, дріжджами та цукром. Все ретельно перемішуємо вінчиком, накриваємо плівкою та відправляємо у тепле місце на 40 хвилин.
  2. Тим часом міксером збиваємо яйця із цукром до освітлення. До них відправляємо розтоплене вершкове масло і збиваємо ще хвилину. Після цього додаємо опару, оливкову олію, перемішуємо ложкою.
  3. Просіюємо борошно, додаємо ванілін, какао і добре перемішуємо. Змішуємо сухі інгредієнти з вологими та замішуємо тісто.
  4. Миску змащуємо олією, відправляємо тісто, накриваємо його харчовою плівкою і ставимо у тепле місце на 1,5 години.
  5. Коли тісто підійде, втручаємо сухофрукти та відправляємо тісто у форму для випікання. Залишаємо ще на 40 хвилин.
  6. Через вказаний час відправляємо форму в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин.
  7. В цей час готуємо начинку. Вершки нагріваємо до гарячого стану, додаємо подрібнений шоколад і залишаємо на пару хвилин. Після цього перемішуємо віночком до однорідності.
  8. З охолодженої паски зрізаємо центральну частину верхівки, руками вибираємо весь м'якуш, змішуємо з начинкою і заливаємо назад всередину.

Накриваємо паску зрізаною верхівкою. За бажанням можна прикрасити її домашньою глазур’ю.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader