Сирну паску до Великодня бабуся Ольга Мартиновської пекла у печі. За словами шеф-кухаря, діти з радістю розбирали її кожен по шматочку.
«Перед Великоднем саме час поділитися з вами рецептом смачної та неймовірно ароматної сирної паски», - зазначала Ольга Мартиновська на своїй сторінці в Інстаграм.
Для приготування сирної паски Ольга Мартиновська радить взяти такі інгредієнти: 800 г домашнього кисломолочного сиру, 100 г м'якого вершкового масла, 100 г цукру, 200 г згущеного молока, 80 г кукурудзяного крохмалю, 800 г сметани, 5 яєць, цедра 1 апельсина, 200 г цукатів або родзинок.
Перший крок у приготуванні сирної паски – необхідно перетерти кисломолочний сир через сито, щоб у готовій пасці не відчувалося крупинок.
«Також важливо ретельно розтерти вершкове масло. Можна разом з сиром, або ж окремо, а потім вмішати у сир», - підкреслила Ольга Мартиновська.
Рецепт сирної паски.
Потім змішуємо всі інгредієнти та збиваємо до однорідності, вводимо крохмаль. Цедру апельсина перетираємо з цукром та все гарно вимішуємо.
«Раджу не додавати багато цукатів та сухофруктів — у такому разі сирній масі буде важче пропектися. До речі, щоб скоринка не стала надто твердою, змастіть її зверху теплим молоком», - поділилася Ольга Мартиновська порадами.
Також суддя «Мастер Шеф» вирішила приготува паску у мультиварці. - готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
Коли паска спечеться, необхідно дати час, щоб вона добре охолола.
Якщо випікати таку паску в духовці, то за температурою 150-160.
«Не більше!», - застерегла Ольга Мартиновська.
Шеф-кухар також порадила щільно загортати цю паску перед тим, як покласти її до Великодьного кошику, бо "вона може трошки віддавати сік".
Останні новини України:
Романтичний сніданок - Мартиновська розповіла, як зробити млинці з домашнім сиропом.
Така глазур до паски не тече і не сиплеться: Хіменес-Браво розкрив простий рецепт.
Паска буде пишною і святковою: Сумська поділилася чудовим рецептом.