Міністр соцполітики пояснила, чи допомога від США покриє українські пенсії
Міністр соцполітики пояснила, чи допомога від США покриє українські пенсії

Міністр соцполітики пояснила, чи допомога від США покриє українські пенсії

Кошти з допомоги США для України не можна використовувати для виплати пенсій, тому що в Сполучених Штатах немає солідарних пенсій, і виборцям складно пояснити українську пенсійну систему.

Про це розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович в коментарі "Ми-Україна". Вона уточнила, що там все діє за принципом страхових пенсійних рахунків.

"В Америці немає солідарних пенсій. Там немає такого поняття, як солідарна пенсія. Є накопичувальні пенсійні рахунки страхові. Тому для них, для їхніх виборців дуже важко пояснити: якщо вони своїм громадянам не платять якихось таких пенсій, то чому мають на пенсії перераховувати для громадян України", - сказала міністр.

При цьому, як зазначила Жолнович, Україна має фінансову підтримку уряду Японії та Європейського Союзу, зокрема, 50 млрд євро на чотири роки, які в тому числі будуть спрямовані й на підтримку пенсійних видатків.

Допомога Україні від США - що відомо

У суботу, 20 квітня, Палата представників США проголосувала за схвалення пакета допомоги для України об’ємом 60,1 млрд доларів. З цих коштів пряма бюджетна підтримка складе близько 8 млрд доларів.

Після ухвалення рішення Палатою представників законопроект має підтримати Сенат США. Розгляд Сенатом очікується у вівторок, 23 квітня. У разі позитивного рішення, документ буде передано на підпис президенту США Джо Байдену.

Як пише Reuters, адміністрація Джо Байдена хоче розпочати постачання зброї та обладнання в Україну протягом декількох днів після очікуваного ухвалення закону про надання допомоги. Однак допомога надійде набагато пізніше, ніж сподівалася Україна, у якої закінчуються боєприпаси.

Теги за темою
США Економіка
Джерело матеріала
loader
loader