Медики розповіли, які продукти харчування мають у своєму складі найменшу кількість цукру і велику кількість клітковини. Саме ці продукти в раціоні допоможуть людині тримати рівень цукру в крові в необхідному стані.
Про це повідомляє Health.
Фрукти з найменшою кількість цукру
Грейпфрут
Лікарі радять додати цей цитрусовий фрукт до свого раціону харчування, адже в його складі є багато вітаміну С і доволі мало цукру. Половина цього фрукту середнього розміру має 8,5 грамів цукру в 43% добової норми вітаміну С.
До того ж, терпкий фрукт має низький глікемічний індекс, тобто, організм довше його перетравлює, через що рівень цукру в крові уповільнюється.
Ківі
До складу цих невеликих зелених фруктів входить велика кількість вітаміну С і клітковини. Один плід цього фрукту має 7 грамів цукру і забезпечує 62% добової норми вітаміну С.
До того ж, ківі має лише 48 калорій, через що він є хорошим продуктом для людей, які намагаються схуднути.
Авокадо
Фрукт має маленьку кількість цукру, але вважається дуже поживним. До складу одного авокадо входить менше пів грама цукру. Фрукт також здатний знизити рівень холестерину і зміцнити серцеву систему, а також контролює рівень цукру в крові.
Як повідомляли раніше, які продукти допомагають знизити ризики облисіння.
Як писав "Знай" раніше, які продукти харчування є корисними для здоров’я печінки.