Ми всі часто використовуємо губки для миття посуду або чищення столів. Але з часом вони можуть назбирати бактерії та стати джерелом неприємних запахів. Щоб губка була чистою і безпечною, її можна почистити.
Перед тим як розігрівати губку в мікрохвильовці, треба переконатись що в ній немає металевих частинок. Метал у мікрохвильовці може спричинити іскри та навіть зіпсувати вашу піч.
Намочіть губку звичайною водою. Вода потрібна для того, щоб в мікрохвильовці утворився пар, який допоможе видалити всі бактерії.
Нагрійте губку у мікрохвильовці. Помістіть змочену губку у спеціальну миску або контейнер, призначений для використання в мікрохвильовій печі. Висока температура допоможе вбити бактерії та мікроби, що знаходяться на губці.
Акуратно дістаньте губку, коли час сплине, з особливою обережністю вийміть губку з мікрохвильової печі. Використовуйте кухонні рукавички або щипці, щоб уникнути опіків, оскільки губка буде дуже гарячою. Завжди пам'ятайте про заходи безпеки, щоб уникнути опіків під час діставання губки.
Щоб почистити і продезінфікувати губку без мікрохвильовки:
Оцет: Замочи губку в білому оцті на 5 хвилин, потім промий.
Відбілювач: Розведи половину чайної ложки відбілювача в літрі теплої води, замочи губку на 5 хвилин, потім добре промий.
Посудомийна машина: Помий губку в посудомийній машині на циклі з гарячою водою і сушінням.