Західні банки виплатили Росії вражаючу суму податків
Західні банки виплатили Росії вражаючу суму податків

Західні банки виплатили Росії вражаючу суму податків

Financial Times стверджують, що західні банки виплатили Росії вражаючу суму в 800 мільйонів євро у податках за 2023 рік. Ця цифра становить вчетверо більше, ніж в довоєнний 2021 рік.

Сім найбільших європейських банків за розміром активів у Росії – Raiffeisen Bank International, UniCredit, ING, Commerzbank, Deutsche Bank, Intesa Sanpaolo і OTP – повідомили про сукупний прибуток у розмірі понад 3 млрд євро 2023 року.

Це втричі більше, ніж 2021 року. Частково він отриманий за рахунок коштів, які банки не можуть вивести з країни. Більше половини виплатив Raiffeisen – найбільший іноземний банк у РФ.

Стрибок прибутковості призвів до зростання виплачених податків. На додаток до прибутку таких американських кредиторів, як Citigroup і JPMorgan.

“Іноземні кредитори виграли не тільки від більш високих відсоткових ставок, а й від міжнародних санкцій щодо російських банків. Подібні заходи позбавили їхніх конкурентів доступу до міжнародних платіжних систем і підвищили привабливість західних банків для клієнтів у країні”, – пише FT.

Теги за темою
Росія Економіка податки
Джерело матеріала
loader
loader