Цей простий рецепт паски легко адаптуються під будь-яку мультиварку.
Для паски в мультиварці приготування нам знадобиться 430 г борошна, 11 г швидкодіючих дріжджів, 3 яйця, 130 г цукрового піску, щіпка солі, 170 г вершкового масла, 3 столові ложки соняшникової олії, 100 мл молока.
Для начинки можна використовувати в'ялену вишню, горіхи, можна використовувати родзинки, курагу або чорнослив.
Для глазурі нам знадобиться 100 г білого шоколаду та столова ложка молока.
Паска готуємо безопарним способом – просто змішуємо усі інгредієнти.
Головна риса приготування: інгредієнти необхідно дістати з холодильника заздалегідь за 3-4 години до приготування.
Змішуємо яйця, цукор, олію, м'яке вершкове масло.
Додаємо щіпку солі, молоко - все кімнатної температури, і просто перемішуємо звичайним віночком.
Додаємо половину борошна, не всі одразу, дріжджі додаємо все. Перемішуємо та додаємо залишок борошна.
Тепер необхідно поставити паску на вистоювання – чашу мультиварки нічим не змащуємо, просто викладаємо все тісто. Закриваємо кришку мультиварки, ставимо тісто на вистоювання, у мультиварці вибираємо режим "йогурт" на 1 годину.
Через одну годину - додаємо в тісто цукати та горіхи. Потім тісто згортаємо в грудку і викладаємо тісто в змащену олією в чашу мультиварки
Чашу необхідно попередньо змастити олією, тесту необхідно дати піднятися, після чого відразу випікатимемо.
Для вистоювання тесту замість режиму "йогурт" можна використовувати режим "мультиповар" 40 градусів також 1 годину.
Після того, як розстойка тіста закінчилася, можна ставити на режим "Випічка" або "Мультиповар" - 130 градусів 1 годину.
Обов'язково за допомогою зубочистки необхідно перевірити - чи добре він пропекся: якщо зубочистка суха - дістаємо паску.
Залишилося тільки прикрасити паску: для цього розтопимо білий шоколад, його можна розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додавши столову ложку молока.
Розтопленим шоколадом поливаємо паску та прикрашаємо ягодами та горіхами.
Останні новини України: