ЗС РФ перекинули новий підрозділ до Бердянська: в чому небезпека для ЗСУ
ЗС РФ перекинули новий підрозділ до Бердянська: в чому небезпека для ЗСУ

ЗС РФ перекинули новий підрозділ до Бердянська: в чому небезпека для ЗСУ

Окупанти замаскували БК великого габариту в складі колон, замаскованих під гуманітарний вантаж. Росіяни переміщали техніку з різними позначками, розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Збройні сили Російської Федерації перекидають велику кількість військової техніки на Бердянський напрямок Запорізької області. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram.

Він розповів, що ворожа колона рухалася з Новоазовська до Маріуполя Донецької області, після чого вона пішла на Бердянський напрямок.

Крім цього, було зафіксовано переміщення БК великого габариту в складі колон, замаскованих під гуманітарний вантаж. Андрющенко опублікував ролик, у якому показав переміщення ворожої техніки з різними позначками та в складі різних колон. Також у відео було показано блокпости, місця зупинки та пусті зерновози, які рухалися в бік Запорізької області.

"Основний висновок — росіяни перекидають новий підрозділ (позначка V) на Бердянський напрям в рамках ротації", — сказав Петро Андрющенко.

Він вважає, що найближчими днями можлива спроба збільшити тиск у районі Роботиного Запорізької області. Ба більше, за словами Андрющенка, раптова розконсервація полігону для артилерії під Маріуполем може свідчити про підвезення нових снарядів саме так званими конвоями гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, 6 травня у ЗМІ повідомили, що ЗС РФ перестали використовувати Кримський міст для постачання військ. Натомість ворог противник надає пріоритет сухопутним маршрутам через тимчасово окуповані східні території.

Того ж дня стало відомо, що окупанти будуть укріплення на Бердянському напрямку Запорізької області. Проте темпи будівництва сповільнилися.

Теги за темою
Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader