Міненерго знову повідомило про обмеження електропостачання
Міненерго знову повідомило про обмеження електропостачання

Міненерго знову повідомило про обмеження електропостачання

Після російських обстрілів, здійснений країною-окупантом в ніч на 8 травня, енергетична система України зазнана значних пошкоджень. Через це другу добу підряд можливе обмеження електропостачання для промислових споживачів, повідомляє пресслужба Міненерго.

- Враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі, просимо споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22: 00), - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що промисловість повинна «переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми».

Відомство також повідомило, що минулу добу потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з Польщі, Румунії та Словаччини. Сумарний обсяг екстреного постачання склав близько 3% від добового споживання електроенергії.

  • 8 травня з 18:00 до 23:00 в години вечірнього піку у всіх регіонах, крім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. При цьому електропостачання побутових споживачів не обмежувалося. 
  • В ніч на 8 травня Росія завдала масованого ракетно-дронового удару по енергетиці України. nnja 
Джерело матеріала
loader
loader