Справа Сольського: заступника міністра заарештували та призначили величезну заставу
Справа Сольського: заступника міністра заарештували та призначили величезну заставу

Справа Сольського: заступника міністра заарештували та призначили величезну заставу

Дмитрасевич працює заступником міністра з 2022 року

Заступнику міністра аграрної політики та продовольства Маркіяну Дмитрасевичу, який фігурує у справі про махінації із землею разом зі своїм начальником Миколою Сольським, обрали запобіжний захід. Його відправили під варту.

Про це стало відомо із трансляції засідання суду. Так, згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду (ВАКС), Дмитрасевич вирушив під варту на 60 днів, тобто до 7 липня 2024 року. Суддя залишив можливість внесення застави. Її розмір становить 20 млн. 287 тисяч гривень.

Для довідки: Маркіян Дмитрасевич народився у Львові у 1989 році. Він працював юристом та адвокатом, був помічником та консультантом народного депутата, а також парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики. У березні 2022 року його призначили радником міністра агрополітики, а у травні того ж року — заступником глава Мінагрополітики.

Справа Сольського

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 23 квітня 2024 року НАБУ оголосило чинному міністру Миколі Сольському про підозру в тому, що він міг бути учасником схеми із незаконного заволодіння державною землею вартістю 291 млн гривень (тобто понад 7 млн доларів), а також у спробі заволодіння іншою земельною ділянкою на 191 млн гривень (майже 5 млн доларів).

25 квітня Микола Сольський подав у відставку. Втім, у коментарі "Телеграфу" він сказав, що готовий працювати далі, якщо йому нададуть таку можливість.

Раніше ми писали про те, що за Сольського внесли багатомільйонну заставу.

Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader
loader