"Ми їх зустріли вогнем": Зеленський підтвердив початок наступу ЗС РФ на Харківщині
"Ми їх зустріли вогнем": Зеленський підтвердив початок наступу ЗС РФ на Харківщині

"Ми їх зустріли вогнем": Зеленський підтвердив початок наступу ЗС РФ на Харківщині

За словами українського президента, ближче до ранку на східному напрямку фронту почалися жорстокі артилерійські бої, проте просування противника було зупинено.

Російські окупанти 10 травня все ж таки почали наступ у Харківській області, про який кілька місяців ходили чутки. Це підтвердив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з колегою зі Словаччини Зузаною Чапутовою, передає Obozrevatel.

За його словами, ближче до 7 ранку почався жорстокий артилерійський бій. Водночас, просування противника вперед на цьому напрямку вдалося зупинити. Усе завдяки підготовці Сил оборони, які очікували провокацій з боку ЗС РФ.

"Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами і артилерією. Важливо, що вони можуть збільшувати і підтягувати ще сили в цьому напрямку, але наші військові, наше командування знали про це і розраховували свої сили для того, щоб зустріти вогнем ворога. Зараз іде жорстокий бій у цьому напрямку, ми їх зустріли вогнем", — заявив Володимир Зеленський.

Варто зазначити, що в Міністерстві оборони також заявили про те, що російські окупанти намагалися прорвати оборону українських захисників у Харківській області. Противник бажає просунутися в напрямку Вовчанська, однак зустрічає відсіч із боку ЗСУ.

Силам оборони вдалося відбити атаку росіян, однак на певних ділянках фронту тривають бої різної інтенсивності.

Нагадаємо, 10 травня в DeepState назвали села, які намагаються атакувати ЗС РФ у Харківській області під час свого наступу. За даними аналітиків, тих сил, які використовують росіяни зараз на сході, недостатньо для подальшого просування. Можливо вони очікують прибуття підмоги.

Теги за темою
Збройні сили України Харків Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader