Вартість вже зросла на понад 10 гривень: один із найпопулярніших продуктів здорожчав, скільки коштує
У травні спостерігалося значне зростання цінна деякі продукти в українських супермаркетах, зокрема на свинину. Інформація від порталу Мінфін свідчить, що після тривалого періоду зниження, в травні ціни на свинину пішли вгору.
Значне подорожчання зафіксовано на свинячий ошийок, а також на свинячу грудинку, які відзначились серед інших м’ясних продуктів найбільшим стрибком у ціні.
У квітні ціна на свинячий ошийок у великих українських супермаркетах становила 236,63 гривні за кілограм, тоді як у травні вона зросла до 249,50 гривні. Таке зростання вартості склало 12,87 гривні на кілограм.
Ціна на свинячу лопатку також зазнала підвищення: у квітні м’ясо коштувало 161,75 гривні за кілограм, а у травні — 165,40 гривні, що означає збільшення на 3,65 гривні.
Щодо свинячої грудинки, то її ціна за місяць зросла майже на 10 гривень, сягнувши у травні позначки в 170,80 гривень за кілограм.
Також варто зазначити, що в Україні, нарівні з цибулею, зростають ціни на інший важливий овоч борщового набору — моркву. Це зумовлено скороченням запасів цього продукту на українських фермах і збільшенням попиту.
Фермери, що досі мають моркву на складах, вирішили збільшити ціни на неї. За даними аналітиків, вартість моркви нині коливається від 9 до 15 гривень за кілограм, що є на 26% вище, ніж було наприкінці минулого тижня.
Останні новини України:
Також Politeka писала, скільки коштує святкова випічка.