Чи справді 50 тисяч?: Експерт оцінив, скільки російський військ наступають на Харківщині
Чи справді 50 тисяч?: Експерт оцінив, скільки російський військ наступають на Харківщині

Чи справді 50 тисяч?: Експерт оцінив, скільки російський військ наступають на Харківщині

Олександр Коваленко спростував, що на область наступають 50 тис. окупантів.

Під час наступу в Харківській області на передньому краї оперує російське угруповання в кількості трохи більше 2000 військових. Інформація про 50-тисячне вороже угруповання, яке начебто наступає на Харків, – це "нісенітниці".

Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"З приводу 50-титисячного угруповання, яке наступає на Харків. Будь ласка, не несіть нісенітниці в маси! 50 тисяч – це загальна чисельність ГВ "Північ"! А якщо бути точнішими, то майже 53 тисячі із загальною кількістю техніки у вигляді: танки – 400; ББМ – 1000; ствольна артилерія – 1 000; РСЗВ – понад 100", – наголосив оглядач.

Він зауважив, що з цієї кількості російських військ близько 35 тис. розподілено вздовж кордону з Україною в Курській, Брянській та Бєлградській областях. Тобто – не в одній окремо взятій локації, а вздовж 750 км.

Скільки російських військ воюють на Харківщині

За повідомленням Коваленка, у бойових діях у прикордонній зоні Харківської області зараз беруть участь російські підрозділи 7-го ОМСП 11 та 18-ї МСД 11 АК, а також підрозділи 44 АК. Зокрема, 30-й МСП, 72-й МСД та 128-й ОМСБр.

"Причому очевидно, що основні ударні сили 44-го АК досі повністю не розгорнуті в зоні відповідальності корпусу (до початку активних дій повинні були перекинути 3 750 тіл, але не вклалися), у зв'язку з чим активно і використовуються сили 11 АК, зокрема, штурмові роти та кілька батальйонних груп, що говорить про оперування на передньому краї чисельно угрупуванням трохи більше 2000 тіл, без урахування резервів", – підрахував військово-політичний оглядач.

Читайте провідні новини дня:

  • Росія пішла в наступ на Харківщині: Жданов розповів про ситуацію на фронті – чи є загроза для Дніпра, Кривого Рогу та Запоріжжя
  • Мобілізація в Україні: "кольорові списки", черги від 5 ранку і проходження ВЛК – як чоловіки оновлюють дані в ТЦК
  • Воюй або плати: в Раді придумали два варіанти економічного бронювання від мобілізації (відео)

"Тому коли хтось із розумним виглядом говорить про наступ на Харків, угруповання в 50 тисяч... Деталі важливі. Харків'яни і так живуть третій рік поспіль у стані нескінченного стресу", – додав Коваленко.

Він зазначив, що 50-тисячне угруповання російських військ – це не та кількість, яка може реально загрожувати окупацією Харкову. Водночас він закликав у епоху масштабних ворожих ІПСО "не додавайте людям нервів гучними, шокуючими заявами, що мають лише відносний стосунок до реальності".

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Армія РФ активізувалася на півночі Харківщини і намагається "відвернути увагу" ЗСУ - від чого?

  • Наступ росіян у Харківській області: у Генштабі розповіли про ситуацію
  • Захоплення Харкова: аналітики оцінили сили та можливості окупантів
  • У США зробили тривожну заяву про наступ Росії на Харків
Джерело матеріала
loader
loader