На Харківщині важкі бої, туди стягують додаткові сили ЗСУ, - Зеленський
На Харківщині важкі бої, туди стягують додаткові сили ЗСУ, - Зеленський

На Харківщині важкі бої, туди стягують додаткові сили ЗСУ, - Зеленський

Український лідер Володимир Зеленський у суботу, 11 травня, двічі заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За їхніми підсумками президент повідомив про посилення позицій на Харківщині, де продовжуються оборонні операції. Про це Зеленський сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

- Сьогодні увага передусім фронту – ситуації у тих наших районах, де зараз найбільше ризиків російських наступальних дій. Наші оборонні операції тривають на Харківщині, в районі сіл Стрілечтя, Червоне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці, Гатище, Плетенівка. Це прикордонні села. Наші війська вже другу добу ведуть там контрударні дії, захищаючи українську територію... Сьогодні і вранці, і ось щойно були доповіді головкому Олександра Сирського. Зміцнюємо наші позиції, зокрема на Харківщині – додаємо туди сили. Артилерія працює саме так, як треба, – розповів Зеленський.

За словами президента, також особливо напруженою залишається ситуація у Донецькій області, зокрема на Покровському напрямку, у районі Семенівки та Нетайлово. Там щодобово відбувається понад 30 бойових зіткнень. "Вкрай складно", - прокоментував він ситуацію на цьому напрямі.

  • 10 травня російські війська спробували прорвати кордон на Харківщині. ЗСУ змогли відбити атаку, але бої продовжуються.
  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський увечері 10 травня доповів президенту України Володимиру Зеленському про тяжкі бої по всій лінії фронту.
  • Росіяни протягом суботи, 11 травня, обстрілюють пункти Вовчанської громади Харківщини, де напередодні розпочали наступальні дії. Наразі відомо, що від ворожих обстрілів загинули двоє цивільних чоловіків, ще двоє поранено.
Теги за темою
Володимир Зеленський Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader