Зеленський звернувся через ситуацію на фронті: особлива увага на Харківщині
Зеленський звернувся через ситуацію на фронті: особлива увага на Харківщині

Зеленський звернувся через ситуацію на фронті: особлива увага на Харківщині

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що на сьогоднішній день головним залишається питання фронту та протидії російським операціям. Упродовж дня вже були доповіді головкому ЗСУ, розвідки, міністра внутрішніх справ.

Про це глава держави розповів у вечірньому відеозверненні, 12 травня, пише "Хвиля".

Особливу увагу приділено Харківщині, де продовжуються оборонні бої, жорстокі бої на значній частині нашої прикордонної смуги.

"Є села, які фактично з "сірої зони" стали зоною ведення бойових дій, і окупанти намагаються в частині з них закріпитися, частину просто використати для подальшого просування. Я хочу подякувати нашим воїнам, які утримують позиції та знищують окупанта. Артилерія, дрони – всі, хто задіяний, і задіяний влучно, – я вам дякую. Завдання наше очевидне – треба завдати окупанту найбільших втрат”, - сказав він.

Зокрема, на околицях міста Вовчанська ситуація надзвичайно складна – місто під постійним російським вогнем, і продовжуються контрударні дії наших військових, у місті – місцевим жителям – допомагають.

І дуже важливо, щоб максимум ефективності був виявлений зараз кожним – кожним, хто саме там, на Харківщині. здатний, що ти сам здатний зробити – чи можеш витримати удари та утримати позиції, щоб і так само змогли – головне – наша стійкість і український результат у боях", - зазначив глава держави.

Незмінна увага також до інших напрямів бойових дій – не менш загострені зараз Донецькі напрямки.

"Власне, задум ударів у Харківській області у тому, щоб розтягнути наші сили та підвісити моральну, мотиваційну основу спроможності українців захищатись", - сказав президент.

Так, Покровський напрямок усупереч усьому – найжорсткіший. Лише минулої доби саме на Покровському напрямку було вже 30 бойових зіткнень. Також жорсткі Лиманське та Времівське, Краматорське та Куп'янське напрямки.

"Російські інформаційні операції - це завжди енергія для російських наземних операцій. Окупант харчується брехнею і страхом, який слідує за брехнею. Оборонні бої ніколи не бувають простими. І завжди складніше, коли ворогові вдається використати страх. Тому зараз безпечніше не вестися на емоції, не гнатися за гучністю заголовка, перевіряти кожне інформаційне повідомлення та шукати інформацію, а не емоції чи чутки, та обов'язково довіряти Силам оборони України", - резюмував Зеленський.

Нагадуємо, що на Харківському напрямі загострилася ситуація. Українська розвідка спільно з Силами безпеки і оборони вживає необхідних заходів з огляду на те, що ГУР було поінформовано про "графіку" дій окупантів .

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader