Гравець Super Mario 64 знайшов спосіб відкрити двері, які не піддалися ще нікому до нього
Гравець Super Mario 64 знайшов спосіб відкрити двері, які не піддалися ще нікому до нього

Гравець Super Mario 64 знайшов спосіб відкрити двері, які не піддалися ще нікому до нього

Інший користувач, який знайшов цю історію в Discord описав весь метод на своєму YouTube-каналі. За його словами, отримати доступ до дверей кабіни біля підніжжя Cool, Cool Mountain можна, використовуючи дуже специфічну послідовність рухів і засмучену матір-пінгвіна. Гравці, ймовірно, впізнають цю локацію як те саме місце, де багато хто скидав молодого пінгвіна зі скелі.

У чому проблема

У хатинці, розташованій збоку від гнізда пінгвінів, ви можете знайти двері, які не відчиняються з вулиці, але слугують виходом для першого етапу "Крутої гори", "Ковзання", за якому гравці отримують зірку після того, як завершують спуск і проходять крізь ці двері. Тобто їх можна відкрити лише зсередини.

При перегляді внутрішньоігрових файлів, недоступних у звичайній грі, виявляється, що прохід заблоковано невидимою стіною, яка банально заважає вам підійти до дверей достатньо близько, щоб ви могли почати з ними взаємодію і відчинити їх.

Чому заблоковані двері
Чому заблоковані двері / Скриншот 24 Каналу

З іншого ж боку така стіна відсутня, тому гравці легко виходять у двері, завершуючи попередній рівень.

Що з цим робити

Цей метод базується на іншому, ранньому методі, який дозволяв обійти цю невидиму стіну. Хитрість полягала у використанні матері пінгвіна, яка гніздиться поряд, щоб змусити Маріо пройти. Гравець повинен спрямувати пінгвіна до будиночка. Модель синього птаха зупиняється поряд із дверима, після чого Маріо стрибає через неї і фактично перестрибує невидиму стіну.

Але за стіною немає підлоги, тож модель Маріо просто провалювалась у текстури, що робило всі попередні спроби марними.

Щоб обійти це, Alexpalix1 здійснив поворот перед падінням. Річ у тім, що поки виконується поворот, наш персонаж не падає, а зависає в повітрі. Гравець може левітувати протягом секунди під час запуску анімації розвороту Маріо, але цього достатньо, щоб відчинилися двері і впустили персонажа.

Ось, як працює вся ця схема: відео

Джерело матеріала
loader
loader