З продажем люксової яхти Медведчука виникли складнощі: що тепер буде з аукціоном
З продажем люксової яхти Медведчука виникли складнощі: що тепер буде з аукціоном

З продажем люксової яхти Медведчука виникли складнощі: що тепер буде з аукціоном

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розпочало переговори з американським аукціонним домом Boathouse Auctions щодо реалізації арештованої яхти Медведчука "Royal Romance", після відмови попереднього переможця торгів, Troostwijk Auctions. Продаж яхти, оціненої у понад $200 мільйонів, вперше в історії України проводиться за кордоном, а отримані кошти будуть спрямовані на зміцнення обороноздатності країни.

Про це пише АРМА у Telegram. "Обрано нового Переможця торгів та проводить переговори з аукціонним домом Boathouse Auctions (США) щодо реалізації яхти "Royal Romance", – йдеться у повідомленні.

Вперше в історії України держава виставила на продаж заарештований за кордоном актив — яхту "Royal Romance", яка належить колаборанту Віктору Медведчуку. Аукціонний дім Troostwijk Auctions (Нідерланди), який спочатку виграв конкурс на реалізацію яхти відмовився від продовження переговорів. Наразі переговори щодо реалізації яхти ведуться з американським аукціонним домом Boathouse Auctions.

30 квітня 2024 року аукціонний дім Troostwijk Auctions офіційно повідомив АРМА про відмову від продовження переговорів щодо підписання договору про організацію торгів. Причини відмови залишаються конфіденційними.

Відповідно до умов конкурсу, пропозиція щодо реалізації 92-метрової яхти "Royal Romance" була передана учаснику, який посів друге місце і набрав 108 балів – Boathouse Auctions. Це підтверджує офіційне повідомлення від Boathouse Auctions про початок переговорів з представниками АРМА.

Голова Нацагентства Олена Дума зазначила: "Ми детально обговорюємо всі правові питання та юридичні запобіжники для проведення аукціону. Україна вперше стикається з питанням реалізації арештованого активу такого масштабу за кордоном. Яхта має бути реалізована, а кошти від її реалізації мають посилити обороноздатність України".

Яхта "Royal Romance", яка належить Віктору Медведчуку, була арештована в Хорватії. Аукціонний дім Troostwijk Auctions спочатку був обраний для реалізації цього активу. Однак після їх відмови, право на проведення торгів було передано Boathouse Auctions, американському аукціонному дому, який спеціалізується на реалізації високоякісних яхт.

Оцінка "Royal Romance" перевищує $200 мільйонів. Це п'ятипалубна яхта довжиною 92,5 метра, збудована нідерландською компанією Feadship. На судні є ліфт та 12-метровий басейн, що переходить у водоспад. Одночасно на яхті можуть перебувати 14 гостей та 22 члени екіпажу. Медведчук володіє судном через компанію Fregata Marine Ltd, зареєстровану на Маршаллових островах і пов'язану з його дружиною Оксаною Марченко.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україні розпочався процес передачі до державного управління арештованих активів "Межигір'я" –раніше резиденції президента Віктора Януковича.Після цього майно перейде в управління новоствореної державної установи Парк-пам'ятник садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір'я".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader