Допомога Китаю не потрібна: у РФ запустять виробництво електроніки повного циклу, але є проблема
Допомога Китаю не потрібна: у РФ запустять виробництво електроніки повного циклу, але є проблема

Допомога Китаю не потрібна: у РФ запустять виробництво електроніки повного циклу, але є проблема

Російські фахівці вважають, що холдинг GS Group не зможе надавати широкий спектр послуг за цінами, порівнянними з китайськими. Усе коштуватиме на 20-30% дорожче.

Холдинг GS Group (РФ) має намір запустити виробництво техніки та електроніки за принципом ODM (Original Design Manufacturer) і стверджує, що російським замовникам більше не доведеться звертатися по допомогу до компаній з Китаю, пише CNews.

ODM відрізняється від Original Equipment Manufacturer (OEM) тим, що перший метод передбачає ширший і повніший цикл виробництва — від розроблення дизайну і до його складання, — тоді як OEM-виробники чітко дотримуються інструкцій від замовника під час випуску пристроїв і не можуть вносити свої корективи. ODM-метод дає можливість замовнику отримати як ідею, так і повноцінний продукт.

Раніше російські компанії зверталися до китайських OEM- і ODM-виробників для того, щоб налагодити випуск електроніки та побутової техніки. Але тепер російська GS Group може скласти конкуренцію китайцям. У холдингу стверджують, що вже знайшли кількох замовників із РФ. Однак ні назв цих компаній, ні найменувань продукції, яку випускатимуть для них, не називають.

У GS Group кажуть, що зможуть надати замовникам такі послуги, як конструювання і дизайн, створення технічної документації, закупівля і виробництво комплектуючих, монтаж електронних плат, тестування готової продукції, встановлення програмного забезпечення, логістичні послуги, пакування, допомога в отриманні документів від Торгово-промислової палати.

Видання нагадує, що ODM-виробництво GS Group мало бути введено в експлуатацію минулого року.

Російські фахівці вважають, що у холдингу не вийде надавати такий широкий спектр послуг за цінами, порівнянними з китайськими. Вони вважають, що російським замовникам доведеться переплачувати 20-30%. Природно, це вплине на ціни вже готової продукції. Чи захочуть росіяни її купувати — невідомо.

Важливо Власні чипи для навігації: чи змогла РФ налагодити випуск електроніки для "Калібрів", — експерти

Раніше ми писали про те, що РФ отримала американські чіпи та БПЛА. Протягом перших десяти місяців 2023 року Росія імпортувала товарів подвійного призначення з усього світу на 8,8 млрд доларів, що на 10% менше досанкційного періоду, розповіли журналісти.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader