Закликали українців скласти зброю: СБУ затримала в Києві соратників Медведчука
Закликали українців скласти зброю: СБУ затримала в Києві соратників Медведчука

Закликали українців скласти зброю: СБУ затримала в Києві соратників Медведчука

Підозрювані масово використовували підконтрольні Медведчуку інформресурси. Серед яких: сайт “Другая Украина”.

Служба безпеки України затримала в Києвісоратників Медведчука, які працювали в проєкті “Другая Украина”. Організація в РФ очолив зрадник Віктор Медведчук, який координує свою діяльність з ФСБ.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як стало відомо, в столиці нашої держави над “проєктом” працювала  агентурна група, яка займалася інформаційними диверсіями проти України. Зокрема, її учасники поширювали відеоконтент, в якому дискредитували Сили оборони, закликали українців скласти зброю і здатися окупантам.

“У складі групи працювали спеціалісти із відеоконтенту, які облаштували підпільну студію у власному помешканні на Київщині та виготовляли замовні анімаційні ролики. Готову медіапродукцію вони пересилали на погодження своєму куратору з росії. Ним виявився Денис Жарких – колишній ведучий на каналах Медведчука, а наразі директор його організації ”Другая Украина” у москві. Після розгляду він давав дозвіл на поширення антиукраїнського контенту в інтернеті”, - розповіли в пресслужбі СБУ.

Для цього підозрювані масово використовували підконтрольні Медведчуку інформресурси. Серед яких: сайт “Другая Украина”, сторінки в соцмережах і на відеохостингу YouTube. За кожне відео вони отримували гроші з РФ, а готівку їм передавав близький родич директора організації.

“Під час обшуків за місцями проживання фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь рф. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили двом учасникам агентурної групи про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Крім того, за цією ж статтею КК підозру отримав куратор групи – директор організації “Другая Украина” Денис Жарких. Наразі триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників інформаційно-підривної діяльності проти України”, - додали в СБУ.

Джерело матеріала
loader