У Києві під час відключень світла почали тестувати підсвітку "мосту-хвилі" на Оболоні
У Києві під час відключень світла почали тестувати підсвітку "мосту-хвилі" на Оболоні

У Києві під час відключень світла почали тестувати підсвітку "мосту-хвилі" на Оболоні

У ДТЕК закликає економити світло та всіма силами підтримати енергетику України

У вівторок, 14 травня, в Оболонському районі Києва, під час аварійних відключень електроенергії, почали тестувати підсвічування опор "мосту-хвилі". Це відбувалося на тлі того, що сотні будинків у столиці залишилися без світла, а у ДТЕК закликали абонентів усіма силами економити електрику.

"Експерименти" з підсвічуванням моста припинилися так само раптово, як і почалися. Про це повідомили очевидці у Telegram-каналі "Життя Оболонь Київ".

Так, під час екстреного відключення електроенергії, яке спостерігалося по всьому Києву, на Оболоні перехожі з подивом помітили, що частину "мосту-хвилі" почали підсвічувати різнокольоровими вогнями.

Як зазначається в соцмережах, цього вечора вперше пройшло "тестування" системи різнобарвного підсвічування арок. На відео можна побачити, що міст "блиматиме" зеленим, жовтим, червоним та іншими квітами.

Варто зазначити, що проектування "мосту-хвилі" почалося 2020 року, а відкрити його планували ще 2022 року, але через повномасштабне вторгнення РФ плани змінилися. На даний момент всі роботи вийшли на фінальну стадію і міст планують відкрити, за попередніми даними, на День Києва — 26 травня 2024 року.

"Міст-хвилю" готують до відкриття

Міст зводять за кошти, виділені Метрополією Великого Парижа та урядом Тайваню. Він складається з п’яти "хвиль". Його довжина – 160 метрів, а ширина – 4 метри. Міст поєднує парк Наталка та Оболонський острів.

"Арки" підсвічуватимуться різними кольорами і тут включатиметься музика, коли на мосту збереться певна кількість людей.

Цікаво, що метал для конструкцій мосту виготовили на маріупольському заводі "Азовсталь" — його встигли привезти до Києва буквально за кілька тижнів до початку війни.

З маріупольського металу підприємство "Укрсталь Конструкція" створило конструкції мосту, а монтажними роботами зайнявся "Мостобуд".

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві двірник використовував прапор України як мішок для сміття. На місце викликали правоохоронців, які почали розслідувати справу за статтею "Наруга над державною символікою".

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader