"Зараз тактика дій, як на Харківщині": в ОСУВ про загрозу наступу ЗС РФ у Сумській області
"Зараз тактика дій, як на Харківщині": в ОСУВ про загрозу наступу ЗС РФ у Сумській області

"Зараз тактика дій, як на Харківщині": в ОСУВ про загрозу наступу ЗС РФ у Сумській області

Російські військові не припиняють обстрілювати населені пункти вздовж кордону в Сумській області. Противник намагається задіювати невеликі підрозділи, а потім підтягувати техніку з глибини, розповів речник ОСУВ "Сіверськ" Вадим Мисник.

Збройні сили Російської Федерації можуть зібрати угрупування для наступу на Сумську область. Наразі ж цієї концентрації особового складу не спостерігається на кордоні. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ" Вадим Мисник під час телемарафону.

За його словами, обстановка зберігається напруженою, окупанти дотримуються тактики обстрілів прикордоння Сумської області зі всього наявного озброєння — артилерії, мінометів, РСЗВ, також ворог активно застосовує ударні та розвідувальні БПЛА, FPV-дрони.

"Повноцінного масштабного угруповання ми не спостерігаємо. Ми готуємось до оборони і дати відсічі на будь-яких напрямках Сумської області з боку РФ", — сказав Вадим Мисник.

Він наголосив, що ділянка держкордону на Сумщині — близько 560 кілометрів, противник обстрілює населені пункти вздовж цієї лінії.

"Зараз така тактика дій, як ми побачили на Харківщині, що вони невеликі підрозділи спочатку задіюють, а потім підтягують техніку вже з глибини. Вони поблизу кордону намагаються не тримати свою техніку", — зауважив він.

Мисник розповів, що російські піхотні підрозділи не можуть виконувати повноцінні бойові завдання без підтримки бронетехніки. Проте українська розвідка за допомогою дронів дає можливість вираховувати пересування ворожих машин та своєчасно їх знищувати.

Нагадаємо, 14 травня керівник ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що Росія може планувати наступальну операцію в Сумській області. За його словами, атаки ворога в Харківській області триватимуть ще 3-4 дні.

13 травня військовий аналітик Петро Черник повідомив, що ЗС РФ можуть провести рейди не лише в Харківській області, але й на нових напрямках, а саме Сумській і Київській областях. Він наголосив, що росіяни бʼються на смерть "за свою імперію".

Теги за темою
Зброя Харківська область
Джерело матеріала
loader