Замість традиційних тонких млинців можна приготувати сирні коржики. Вони виходять достатньо пухкими, тому що готуються на кефірі. Можна зробити будь-яку начинку і вийде дуже ситний перекус.
Ідея приготування пухких сирних коржиків замість млинців опублікована на сторінці фудблогерки Анастасії Жакуліної (anastasia_zhakulina) в Instgaram. Тісто чудово просмажується і не горить.
Інгредієнти:
- кефір – 250 мл.
- яйця – 1 шт.
- твердий сир – 150 г
- сіль – 1/2ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- сода – 1 ч.л.
- борошно – 5 ст.л. або 150 г
- пучок зелені
Спосіб приготування:
1. До теплого кефіру додати сіль, цукор, соду та яйце.
2. Збити вінчиком до однорідності.
3. Додати натертий твердий сир та нарізану зелень, перемішати.
4. Всипати борошно і замішати тісто (за консистенцією воно буде як густа сметана).
5. Смажити коржики потрібно на добре розігрітій сковорідці на мінімальному вогні з обох боків по 3-4 хвилини під закритою кришкою.
6. Для першого млинця сковорідку можна змастити рослинною олією.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Сирні вушка в духовці
- Сирні булочки
- Сирні пончики зі сметаною