В українських супермаркетах відчутно піднялися ціни на популярні м'ясні продукти. Які товари вдарять по гаманцю сильніше, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.
Вартість яловичини в торгових мережах збільшилася, але не так серйозно, як готові м'ясні вироби. Найбільше здивували нові ціни на ковбасу та сардельки.
Ціни на яловичину
Гуляш лише трохи збільшився в ціні, приблизно на 60 копійок - до 280,54 гривні за кілограм. Водночас вартість ребер зросла одразу на 2 гривні – до 168,95 гривні за кілограм.
Ціни на ковбасу
Продукти переробки коштуватимуть українцям набагато дорожче за сире м'ясо. Приміром, варена ковбаса "Алан докторська" в середньому подорожчала з 320,71 до 367,86 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах цінник на цей продукт сягає 414 гривень за кіло. Проте подешевшала докторська ковбаса "Глобине" – з 299 до 281,10 гривні за кіло.
Ціни на сардельки
У цій категорії також відзначається відчутний ривок цін. Так, сардельки "Алан Женевські" із сиром подорожчали в середньому з 311,13 до 340,37 гривні за кілограм. Сардельки "Ятрань" молочні пропонуються за доступнішою ціною - 110,12 гривні за кіло, проте також подорожчали майже на 3 гривні.