Овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати
Овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати

Овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати

Сучасна наука про харчування радить бути уважними до поєднання деяких продуктів у нашому раціоні. Одним із таких неочікуваних дуетів виявилися огірки та томати. Попри те, що ці овочі багаті на вітаміни та мінерали, лікарі наголошують: їх варто вживати окремо.

Спеціалісти пояснюють, що одночасне споживання огірків і томатів може спричинити дискомфорт у шлунку. Причиною є аскорбіназа — фермент, який міститься в огірках і здатен розщеплювати вітамін С, наявний у томатах. Як наслідок, поживна цінність томатів знижується.

Овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати - Фото 1
Салат. Фото з відкритих джерел

Ще однією важливою деталлю є різні процеси засвоєння цих овочів. Шлунок перетравлює їх з різною швидкістю: одні продукти швидше, інші повільніше. Це може призвести до бродіння та здуття, що викликає дискомфорт і неприємні відчуття.

Огірки належать до лужних продуктів, тоді як томати — до кислих. При змішуванні вони утворюють солі, що може негативно вплинути на нирки та печінку. Медики попереджають, що тривале споживання такого поєднання може спричинити серйозні захворювання.

Фахівці підкреслюють, що всі поради щодо здоров'я мають рекомендаційний характер. У разі виникнення будь-яких проблем із самопочуттям треба звернутися до лікаря і не займатися самолікуванням. Варто пам'ятати, що в здоровому харчуванні ключове значення має різноманітність та баланс. Вибирайте продукти, які вам подобаються, та не забувайте про міру!

Раніше ми розповідали, що Ви не знали, але на вашій кухні 100% є "вибухівка" - і це не газ: який продукт будь-якої миті може "здетонувати"

Також, 90% не знають, як це робиться: найпопулярніша помилка при приготуванні пюре

Джерело матеріала
loader