На Запоріжжі вимикатимуть світло: оприлюднено графіки
На Запоріжжі вимикатимуть світло: оприлюднено графіки

На Запоріжжі вимикатимуть світло: оприлюднено графіки

Зазначається, що один і той самий багатоквартирний будинок може бути включений до більш ніж однієї черги

У четвер, 16 травня, у Запоріжжі та області вводять обмеження електропостачання для населення. Світло будуть вимикати за графіками. Раніше ми вже розповідали,де дізнатися про графіки, якщо сайти ДТЕК та YASNO не працюють

Про це повідомили у "Запоріжжяобленерго". Там зазначили, що погодинні відключення діятимуть з 06:00 для побутових та юридичних споживачів

Відключення почнуться із Першої черги (сьогодні, 16 травня, задіяні усього три черги). Орієнтовна тривалість відключення для кожної з черг – 4 години. З 10:00 до 16:00 споживачі не погашатимуться:

  • 06:00 – 10:00 – Перша черга;
  • 10:00 – 16:00 – відключень немає;
  • 16:00 – 20:00 – Друга черга;
  • 20:00 – 24:00 – Третя черга.

Зазначається, що один і той самий багатоквартирний будинок може бути включений до більш ніж однієї черги, залежно від кількості вводів до цього будинку, оскільки ці вводи заживлені від різних ТП. Перевірити перелік адрес у черзі можна за посиланням.

Графік погодинних відключень світла у Запорізькій області

Як допомогти енергетикам

Аби допомогти енергетикам утримати ситуацію та запобігти масовим екстреним відключенням закликаємо всіх споживачів зменшити власні обсяги споживання електроенергії та відмовитися від використання енергоємних електроприладів, або ж максимально обмежити користування ними. Нагадаємо, що у разі виникнення енергетичної загрози, відключення світла здійснюватиметься у шість черг.

Відключення світла

У Львові та Львівській області з 00:00 16 травня діють погодинні графіки відключень електроенергії через важку ситуацію з енергетичною інфраструктурою. Через масовані теракти росіян проти української енергосистеми існує дефіцит потужності.

У Дніпропетровській області з 16 травня за розпорядженням НЕК "Укренерго" запроваджено екстрені відключення світла через важку ситуацію з енергетичною інфраструктурою. Разом із ними діють і стабілізаційні відключення.

Нагадаємо, напередодні, 14 травня, увечері компанія Yasno, яка входить до складу ДТЕК, повідомила про введення екстрених відключень світла у Києві та Дніпропетровській області. Тому для подолання дефіциту в енергосистемі, на запит "Укренерго" було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 07:00 та з 11:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Також, з 11:00 до 16:00, на запит оператора енергосистеми Польщі, українська енергосистема приймала надлишки електроенергії.

Атака РФ на українські енергооб'єкти

22 березня внаслідок обстрілу росіян була повністю знищена Зміївська ТЕС у Харківській області. А 25 липня 2022 року російські війська окупували Вуглегірську ТЕС на Донеччині. Таким чином ПАТ "Центренерго" втратило 100% генерації.

У четвер,11 квітня, внаслідок атаки російських військ повністю зруйновано Трипільську теплоелектростанцію на Київщині. Станція була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Знищено 100% генерації.

8 травня РФ завдала чергового масованого повітряного удару по території України із застосуванням ударних дронів типу "шахед" і ракет. Вибухи лунали у Харкові, на Полтавщині, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львівщині, Вінницькій та Київській області та столиці.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, РФ атакувала об’єкти генераціїта передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

У ДТЕК повідомили, що під російські удари потрапили три українські теплоелектростанції (ТЕС). Обладнання станцій було пошкоджене.

Раніше "Телеграф" писав, що у частині українських областей через обстріли з боку російських окупантів і при цьому досить холодної погоди були змушені запровадити відключення світла. Графіки вже було складено.

Теги за темою
Запоріжжя
Джерело матеріала
loader