Як запобігти випадінню волосся: дієві способи
Як запобігти випадінню волосся: дієві способи

Як запобігти випадінню волосся: дієві способи

Надмірне випадіння волосся - поширена проблема, яка може бути спричинена різними факторами, такими як стрес, гормональні зміни, певні зачіски, генетика або побічні ефекти ліків.

Зрозуміло, що це може викликати занепокоєння і вплинути на самооцінку. News Bytes розповів про способи боротьби з випадінням волосся за допомогою природних засобів.

Гігієна

Рекомендується мити волосся і використовувати кондиціонер 2-3 рази на тиждень. Обирайте шампуні, які не містять шкідливих хімічних речовин, таких як сульфати, парабени та силікон, оскільки вони можуть послабити його і збільшити ймовірність ламкості. Використовуйте кондиціонер, збагачений амінокислотами, щоб відновити і живити пошкоджене волосся.

Олійки

Регулярне користування кокосовою або оливковою олією може принести користь здоров'ю волосся. Кокосова олія, багата на лауринову кислоту, сприяє зв'язуванню білка з волоссям, захищаючи його від ламкості. Оливкова глибоко кондиціонує волосся, запобігаючи його сухості та ламкості.

Вітаміни

Вітамін А сприяє виробленню себуму, який підтримує шкіру голови зволоженою. Вітамін Е посилює кровообіг, що покращує живлення волосяних фолікул. Вітамін В допомагає підтримувати природний колір волосся. Проконсультуйтеся з лікарем, щоб визначити відповідні полівітамінні добавки або включіть у свій раціон продукти, що їх містять.

Маска для волосся

Домашні маски для волосся можуть забезпечити додаткове живлення. Замочіть насіння пажитника на ніч, а наступного ранку розітріть його на пасту. Нанесіть на волосся та шкіру голови, залиште на деякий час. Або ж замочіть 2-3 пакетики чаю у двох склянках гарячої води, дайте охолонути і вилийте на довжину і корені..

Профілактика

Уникайте тугих зачісок, надмірного скручування, розтирання або витягування волосся. Обережно його розчісуйте, особливо під час миття. Зведіть до мінімуму використання термоінструментів для укладання, таких як плойки і обов'язково захищайте волосся від впливу сонячних променів, носячи капелюхи або шарфи.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що  їсти, щоб волосся було здоровим.

 Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader