П'ять здорових альтернатив цукру: включіть їх у свій раціон
П'ять здорових альтернатив цукру: включіть їх у свій раціон

П'ять здорових альтернатив цукру: включіть їх у свій раціон

Підтримувати здорову вагу може бути непростим завданням, особливо коли доводиться контролювати споживання шкідливих калорій. Їх основним джерелом є столовий цукор. За словами News Bytes, на щастя, існує кілька здорових альтернатив цукру, які ви можете включити у свій раціон.

Джаггері

Джаггері вважається одним з найбільш поживних натуральних підсолоджувачів, він чудово замінює рафінований цукор. Окрім солодкого смаку, він має безліч переваг для здоров'я. Він сприяє травленню, очищує кров, зміцнює імунну систему, допомагає контролювати кров'яний тиск і навіть сприяє схудненню.

Мед

Пропонуючи чудове поєднання антиоксидантів та антибактеріальних властивостей, мед є чудовою заміною столового цукру. Його хімічний склад нагадує склад людської крові, що робить його корисним для здоров'я серцево-судинної системи та контролю ваги. Ви можете легко додавати його в різні продукти харчування, такі як хліб, молоко, тістечка, соки та багато іншого.

Кам'яний цукор

Кам'яний цукор також має неабияку універсальність. Окрім підсолоджувальних властивостей, він містить клітковину, антиоксиданти, а також різні необхідні мінерали, такі як кальцій, магній та залізо. На відміну від рафінованого цукру, кам'яний цукор надає охолоджуючу дію на організм, сприяє травленню і навіть допомагає підвищити рівень гемоглобіну в крові.

Фініковий цукор

Ще одна варта уваги альтернатива це фініковий цукор, який можна легко приготувати в домашніх умовах. Підсмаживши фініки, подрібнивши їх, а потім перетворивши на дрібний порошок шляхом проціджування, ви можете створити поживний замінник. Цей підсолоджувач не лише сприяє травленню, але й ефективно знижує рівень поганого холестерину та сприяє покращенню щільності кісток.

Кокосовий цукор

Кокосовий цукор, низькокалорійна альтернатива, яка містить багато мінералів. Багатий на залізо, калій, цинк і кальцій, він виявляється більш корисним для здоров'я порівняно з традиційним цукром. Включивши його у свій раціон, ви зможете насолоджуватися солодким і водночас отримувати ці необхідні мінерали.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,що буде, якщо зʼїсти багато цукру.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader