ЗС РФ просунулися на 10 км: Зеленський пояснив, як ворогу вдалося прорватися на Харківщині
ЗС РФ просунулися на 10 км: Зеленський пояснив, як ворогу вдалося прорватися на Харківщині

ЗС РФ просунулися на 10 км: Зеленський пояснив, як ворогу вдалося прорватися на Харківщині

У Харківській області ціллю противника є Вовчанськ. Наразі росіяни перебувають на першій лінії оборони, розповів президент України Володимир Зеленський.

У Харківській області українські бійці стримали противника там, де він нині перебуває. Тоді як найглибшою точкою просування ЗС РФ є десять кілометрів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами, передають в "РБК-Україна".

"На сьогодні наші Сили оборони стабілізували росіян там, де вони зараз знаходяться. Найглибша точка їх просування — 10 кілометрів. На напрямках деяких бригад ворога немає зовсім просування — і не було", — сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що для стримання росіян в Україні є потужні бригади, зокрема, декілька напрямків були посилені окремими батальйонами (які можна було забрати з резерву та деяких напрямків).

Важливо В НАТО заявили, що їхня військова допомога не зупинить наступ ЗС РФ в Україні

Чому ЗС РФ перетнули кордон: відповідь Зеленського

За словами Зеленського, ЗС РФ перетнули кордон через нестачу ППО. Адже ворог перебуває на відстані, де має перевагу, діють авіабомби, артилерія.

"Вісім місяців паузи в ухваленні рішень партнерами. Зрозуміло, що наших воїнам було непросто", — пояснив він.

Зеленський зауважив, що до бетонної лінії оборони ЗС РФ не дійшли. Натомість росіяни перебувають на першій лінії, яку побудували на війні під постійними обстрілами. А саме першу та другу лінії оборони будували військові, тоді місцева влада звела третю, яка є кращою, оскільки розташована далі від зброї, снарядів та обстрілів.

Цілі ЗС РФ на Харківщині

Президент переконаний, що ціллю ЗС РФ є Вовчанськ. Також ворог хоче відповідну зону в 10 кілометрів, завжди розвивати успіх, якщо він є. Проте Силами оборони ситуація була стабілізована.

Нагадаємо, 17 травня полковник запасу Петро Черник повідомив, що ЗС РФ можуть наступати в Сумській області, як на Харківщині. Проте окупанти не зможуть захопити Суми та Харків.

Також начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов заявив, що росіяни почали полонити цивільних людей у Вовчанську Харківської області. За його словами, їх використовують фактично як живий щит.

Теги за темою
Збройні сили України Харків Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader