Коли сьогодні будуть вимикати світло: попередження для українців
Коли сьогодні будуть вимикати світло: попередження для українців

Коли сьогодні будуть вимикати світло: попередження для українців

Сьогодні ввечері,17 травня, в Україні запровадять відключення світла за графіками, які ймовірно, почнуть діяти з 19:00. Про це повідомляє ДТЕК.

Ситуація в енергосистемі залишається вкрай важкою, але до 19:00 обмеження світла не передбачаються.

За попередньою вказівкою "Укренерго", з 19:00 мають застосовуватись стабілізаційні відключення.

У разі змін в енергосистемі українців будуть оперативно інформувати. Якщо наразі у столиці, Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій області немає світла, то причиною цього може бути аварія.

В Укренерго повідомили, що в ніч на 17 травня у Вінницькій області уламки ворожого БПЛА частково пошкодили обладнання енергообʼєкта. Знеструмлювалось понад 23 тис. споживачів. На ранок залишалось без електропостачання 202 споживача.

Вчора в східному регіоні дією захисту вимикалась високовольтна повітряна лінія «Укренерго». Знеструмлювались побутові та промислові споживачі Харківщини. Через 8 хвилин лінія повернута в роботу дією автоматики, енергоживлення споживачів відновлено.

На ранок знеструмлено 427 населених пунктів. Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Відключення світла в Україні можуть тривати до початку осені.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Джерело матеріала
loader
loader