У Києві планово відключають електроенергію, але графік діє не весь день: що потрібно знати кожному
У Києві планово відключають електроенергію, але графік діє не весь день: що потрібно знати кожному

У Києві планово відключають електроенергію, але графік діє не весь день: що потрібно знати кожному

У Києві 17 травня продовжуються планові відключення світла, за попередньо складеними графіками. Однак ці графіки діють не весь день, а лише з опівночі до 08:00 та з 19:00 до опівночі.

"З 8:00 до 19:00 обмежень не прогнозується", – повідомили в енергокомпанії ДТЕК. Однак слід враховувати, що у разі виникнення дефіциту в енергосистемі ситуація може змінитися.

За попередньою вказівкою "Укренерго", з 19:00 мають застосовуватись стабілізаційні відключення. Тобто електроенергія почне пропадати у тих, у кого цей час позначений як час відключення в графіку.

Дізнатися свій графік відключення світла можна на сайтах Yasno або ДТЕК, в їхніх чат-ботах та по телефону. Крім того, кияни можуть отримувати повідомлення про планове відключення у додатку "Київ Цифровий".

Актуальний графік відключень електроенергії у Києві розподілено на шість черг, а не три, як було раніше. Однак споживачам не обов'язково знати номер своєї черги (групи) – графіки та ДТЕК, і Yasno потрібно шукати за допомогою своєї адреси.

Для кожного клієнта графік являє собою таблицю по днях тижня, в якій кожну добу розділено часові проміжки. Станом на 17 травня вони такі:

  • 2 години є світло (білі клітинки);
  • 4 години точно немає світла (темно-сірі клітинки);
  • 3 години можливі відключення (світло-сірі клітинки).
Графік відключення світла у Києві (приклад)

Багато користувачів поки що не можуть відразу отримати доступ до сайтів енергокомпаній через велике навантаження. Але якщо оновити сторінку кілька разів графік все ж таки можна буде побачити. Крім того, якщо вдалося отримати доступ до сайту Yasno, таблицю можна скачати у форматі .pdf і мати до неї постійний доступ офлайн.

Також доступна послуга перевірки часу вимкнення у додатку "Київ Цифровий". Однак для того, щоб споживач отримував повідомлення про планові відключення світла, там потрібно зареєструвати свою адресу. При цьому слід враховувати, що вказуватиметься максимальний час відключення (разом зі світло-сірою зоною).

Раніше OBOZ.UA також розбирався, які бувають графіки відключень світла. Їх треба розрізняти, щоб розуміти, коли є ризик залишитись без електроенергії.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader