Без рукавів, штанин і в сонячних окулярах: астронавти NASA тестують абсурдні скафандри на Місяць
Без рукавів, штанин і в сонячних окулярах: астронавти NASA тестують абсурдні скафандри на Місяць

Без рукавів, штанин і в сонячних окулярах: астронавти NASA тестують абсурдні скафандри на Місяць

У космічному агентстві запевняють, це тільки макети справжніх скафандрів, у яких люди вирушать на супутник Землі.

На свіжих знімках NASA зображено процес того, як астронавти космічного агентства тестують скафандри в пустелі Арізони. Щоправда, самі скафандри навряд чи придатні для космічних польотів, пише Futurism.

Як видно на знімках, у скафандрах відсутні рукава, штанини та захисні козирки. Саме це і зробило фотосесію особливо цікавою, де астронавти Кейт Рубінс і Андре Дуглас виконують "місячні завдання" частково в скафандрах, а частково у звичайному одязі. Космонавти також захищали свої очі не за допомогою козирків шоломів, а використовували звичайні сонячні окуляри.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

У своєму повідомленні NASA пояснюють, що на астронавтах лише макети костюмів. У пустелі Аризони космічне агентство репетирує одну з частин місії "Артеміда-3", у рамках якої люди мають повернутися на поверхню Місяця через кілька років.

Макет скафандра для польоту на Місяць
Фото: NASA

"Польові випробування відіграють вирішальну роль, допомагаючи протестувати всі системи та обладнання, які знадобляться для успішних місячних операцій. Наші інженерні та наукові команди злагоджено працювали разом, щоб гарантувати, що ми готові на кожному етапі шляху до того моменту, коли астронавти знову ступлять на Місяць", — заявила Барбара Янойко, директор польових випробувань у Джонсоні.

Судячи зі знімків, астронавти проходять підготовку до геологічних досліджень, які плануються на Місяці.

Стронавти відпрацьовують геологічні місії
Фото: NASA

"Під час "Артеміда 3" астронавти стануть нашими науковими операторами на поверхні Місяця, а ціла наукова група підтримуватиме їх тут, на Землі. Ця симуляція дає нам можливість попрактикуватися в геології на відстані в режимі реального часу", — додає науковий співробітник Центру космічних польотів імені Годдарда NASA Чері Ахіллес.

Також в агентстві зазначають, що це всього лише один з етапів підготовки до майбутньої місії на Місяць.

"Під час випробувань будуть оцінені ризики та проблеми, які можуть виникнути з операціями на Південному полюсі Місяця, включно зі збором даних і зв'язком між командою управління польотом і науковою групою в Г'юстоні. Після завершення кожної модельованої місячної прогулянки наукова група, група управління польотом, члени екіпажу і польові експерти збираються разом, щоб обговорити і записати витягнуті уроки", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, SpaceX показала новий скафандр. Нові скафандри випробує на собі екіпаж місії Polaris Dawn.

Джерело матеріала
loader