"Було б корисним": генерал США назвав можливі цілі військ НАТО в Україні
"Було б корисним": генерал США назвав можливі цілі військ НАТО в Україні

"Було б корисним": генерал США назвав можливі цілі військ НАТО в Україні

За словами екскомандувача силами США в Європі Бена Ходжеса, просто спрямувати військових Альянсу в країну, що воює, було б "занадто просто". Необхідно спочатку визначити стратегію того, до чого це має призвести і як ефективно використовувати ресурси.

Деякі країни НАТО продовжують обговорювати сценарій, за якого війська Альянсу можуть бути відправлені в Україну. Генерал-лейтенант США у відставці Бен Ходжес у коментарі "24 каналу" розповів, яка в іноземних військ буде мета, якщо це станеться.

За його словами, інші країни європейського континенту перехопили ініціативу французького президента Емманюеля Макрона, який першим висловився про те, що в майбутньому військові НАТО можуть бути відправлені в Україну. Це змушує росіян турбуватися про те, які задуми є у Києва та його союзників.

"Я знаю, що вони можуть тут робити. Можу вказати багато місць, де можна було б розмістити війська США або інших країн, щоб вони могли робити те, що було б корисним для України", — заявив Бен Ходжес.

Окремо американський генерал-лейтенант у відставці додав, що введення військ — досить важливе політичне рішення в будь-якому разі, однак його не можна ухвалювати, якщо заздалегідь не буде визначено стратегічної мети.

Річ у тім, що якщо не визначитися із завданнями, то використовувати наявні ресурси не вдасться використати в найкращий спосіб, адже просто відправити війська або ввести флот "надто просто", каже Бен Ходжес.

"Стратегічна мета має полягати в допомозі Україні перемогти Росію, відкинути війська назад до кордонів 1991 року. Отже, це означає знищити російські логістику, штаби, зробити Крим непридатним місцем для російських військ. Мати можливість бити по логістиці в Росії до того, як росіяни збиратимуться атакувати Україну", — підсумував генерал-лейтенант США у відставці.

Нагадаємо, 9 травня повідомлялося, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловився про розміщення іноземних військових в Україні. За його словами, Альянс не має наміру посилати своїх військовослужбовців на українську територію, однак готовий надавати військову допомогу Києву для захисту від російського повномасштабного вторгнення.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader