Графіки відключення електроенергії на 20 травня: коли і кому відключатимуть світло
Графіки відключення електроенергії на 20 травня: коли і кому відключатимуть світло

Графіки відключення електроенергії на 20 травня: коли і кому відключатимуть світло

В Україні 20 травня діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії. Втім, не для всіх – критичній інфраструктурі подачу електроенергії не обмежуватимуть. При цьому працюватимуть графіки не всю добу – лише з 18:00 до 00:00.

Про це повідомили в "Укренерго". Там зазначили: діятимуть графіки по всій країні.

"20 травня, з 18:00 до 24:00 для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України будуть діяти графіки погодинних відключень. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується", – йдеться у повідомленні.

В Україні 20 травня діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії

Раніше ж у компанії зазначали: "Укренерго" повідомляє лише про часові межі, в які діятимуть графіки. Тобто час, коли можливо – але не обов'язково – застосовуватимуться відключення через перевищення лімітів.

"Інформацію, чи будуть застосовані відключення і коли саме у вашому регіоні, можна дізнатися у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго. ... Обсяг обмежень розподілено рівномірно між усіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується", – наголошували в "Укренерго".

Коли українцям припинять відключати світло

Зі свого боку, голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше зазначив: повністю відмовитися від відключень електроенергії Україні вдасться нескоро. Адже для цього потрібно:

  • відновити потужність пошкоджених електростанцій, "а це займає час – іноді тижні, іноді місяці, а іноді роки";
  • побудувати децентралізовану генерацію, яка буде "безпечнішою і стійкішою до атак" і яка "через 1,5-3 роки зможе замінити пошкоджену".

Як повідомляв OBOZ.UA, режимів відключення світла всього два – аварійні та планові. Наприклад, графіки погодинних відключень (ГПВ) запроваджуються заздалегідь і з попередженням.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader