Лікування в Туреччині: у чому переваги та недоліки
Лікування в Туреччині: у чому переваги та недоліки

Лікування в Туреччині: у чому переваги та недоліки

Туреччина приваблива не тільки через сучасні курорти, яких більше ніде на планеті не знайти. Не слід забувати і про лікувальний туризм. І це одна з причин, чому багато іноземців лікування у Туреччині намагаються поєднати з відпочинком. За цим показником ця країна входить до п’ятірки найкращих, де окрім лікування добре розвинене і оздоровлення. Важливо й те, що косметологічні процедури також обходяться недорого для туристів.

Основні переваги

Часто українці намагаються знайти клініку в Ізраїлі, Америці чи в одній із європейських країн, якщо виникнуть проблеми зі здоров’ям. Але й у Туреччині є гарні лікувальні заклади. Професія лікаря тут належить до найпрестижніших, тому послуги для пацієнтів пропонуються на високому рівні. Адже лікуванням займаються лише найкращі хірурги, гінекологи та терапевти.

Можна виділити кілька важливих переваг лікування у Туреччині. І вони виявляться не просто високого, а міжнародного рівня.

1. Застосовуються виключно передові методи лікування, що обов’язково стосується і найскладніших захворювань.
2. Практично у всіх клініках використовується лише сучасне медичне обладнання від найкращих виробників.
3. Працюють лікарі високого класу, які проходили стажування у різних клініках Європи чи Америки.
4. Для пацієнтів підготовлені комфортні умови не лише для лікування, а й для реабілітаційного періоду.

У клініках персонал знає англійську мову. А в багатьох випадках навіть і російську, що ідеально підходить для всіх пацієнтів із пострадянського простору. Але не варто забувати і про той момент, що ціни в турецьких клініках неодмінно нижчі, ніж у європейських, а тим більше в ізраїльських. Якщо порівнювати, заощадити вдасться до 30-40% від загальної суми лікування в Європі. Це саме можна сказати і відносно придбання лікарських препаратів.

У чому недоліки?

Варто визнати, що позитивних сторін для лікування в Туреччині достатньо. А якщо додати ще й сприятливий клімат, завдяки якому відновлення організму відбувається швидше, варто подумати про поєднання лікування з відпочинком. Але не варто забувати і про деякі недоліки такого вибору. А з ними доводиться стикатися певній кількості пацієнтів.

Насамперед варто згадати про тривалість очікування лікування. Все це через велику кількість охочих поправити тут своє здоров’я. Спочатку потрібно записатися до лікаря на прийом, потім обов’язкове обстеження, що допоможе визначити захворювання. І лише після цього вже розпочинається процес лікування.

Також треба враховувати і той момент, що недороге лікування пропонується не завжди. Є й у турецьких клініках медичні послуги, на які виставлені доволі високі розцінки. Втім, як і у медичних закладах інших європейських країн. Та й процедура обслуговування може відрізнятись.

Тут багато що залежить від професіоналізму лікарів. Якщо прізвище лікаря відоме, обов’язково і його послуги для клієнтів виявляться дорожчими. Але під час виписки з клініки потрібно дивитися, наскільки правильно виявляються оформлені папери. Це насамперед стосується іноземних пацієнтів. Періодично трапляються помилки, що потім завдає більше проблем при поверненні додому.

Джерело матеріала
loader
loader