Яловичина та курятина – два популярні види м'яса, кожен з яких має свої особливості. Яловичина відома своїм високим вмістом білка та поживних речовин, таких як залізо, цинк, ніацин, холін та вітамін В-12. Вона калорійніша за курятину, але містить менше жиру. Курятина, з іншого боку, має більше вітамінів Е, К, В1, В3, В5 і особливо вітаміну А. Курятина відрізняється ніжним смаком та легкістю приготування, що робить її популярним вибором для багатьох страв.
Портал "Хвиля" проаналізував, як змінилися ціни на ці види м'яса у супермаркетах за місяць, використавши для цього моніторинг вартості продуктів від порталу "Мінфін" .
Так, ціни на курятину в травні порівняно з квітнем змінилися так:
- Стегна – ціна знизилася з 111,08 грн./кг до 108,00 грн./кг,
- Гомілка – подорожчала з 73,39 грн./кг до 84,45 грн./кг,
- Тушка продається трохи дешевше – 81,25 грн/кг замість 82,61 грн/кг,
- Філе – подорожчало з 155,89 грн/кг до 169,00 грн/кг
Вартість яловичини зросла незалежно від виду:
- Ребра подорожчали на 2 грн. - З 166,95 грн./кг до 168,95 грн./кг,
- Гуляш додав 11 грн. – з 279,95 грн/кг до 291,05 грн/кг.
Також раніше ми розповідали, що відбувається з цінами на гречку, рис та макарони в Україні.