Гриби: чим вони корисні для нашого здоров'я
Гриби: чим вони корисні для нашого здоров'я

Гриби: чим вони корисні для нашого здоров'я

Варто зазначити, що не всі гриби є їстівними, але ті, що можна вживати, є неймовірно корисними для здоров'я. News Bytes розповів про п'ять основних переваг їх споживання.

Покращення здоров'я серцево-судинної системи

Клітковина, калій та вітамін С, що містяться в грибах, сприяють відмінному здоров'ю серцево-судинної системи. Крім того, поєднання калію та низького вмісту натрію допомагає підтримувати оптимальний рівень кров'яного тиску. Завдяки додатковим перевагам бета-глюканів, які допомагають знизити рівень холестерину, гриби є ідеальним вибором для зміцнення здоров'я серця.

Профілактика анемії

Анемія виникає через зниження рівня заліза в крові і може призвести до ряду ускладнень, таких як втома, головний біль, погіршення когнітивних функцій та проблеми з травленням. На щастя, гриби містять цей елемент, а також мідь.

Зміцнює кістки

Кальцій є ключовою поживною речовиною для формування та зміцнення кісток, а гриби містять значну його кількість. Включаючи їх у свій щоденний раціон, ви можете зменшити ризики появи ортопедичних проблем, таких як остеопороз, дискомфорт у суглобах та проблеми з рухливістю.

Здоров'я шкіри та волосся

Підтримання здорової шкіри та блискучого волосся починається зі здорового харчування. Завдяки селену гриби ефективно підвищують еластичність шкіри, а полісахариди сприяють її зволоженню та збереженню пружності. Численні дослідження навіть продемонстрували потенціал грибів у лікуванні таких шкірних захворювань, як акне та розацеа.

Зниження ризику діабету

Гриби ідеально вписуються в раціон харчування діабетиків завдяки незначному вмісту жирів і холестерину. Крім того, вони мають низький вміст вуглеводів, високий вміст білків і багаті на необхідні вітаміни, мінерали, воду та клітковину.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що їсти, щоб врятуватися від літньої спеки.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader