Кабмін дозволив використання канабісу для певних цілей
Кабмін дозволив використання канабісу для певних цілей

Кабмін дозволив використання канабісу для певних цілей

Кабінет міністрів вніс зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Уряд вирішив виключити канабіс, смолу канабісу, екстракти та настоянки канабісу зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За словами Мельничука, урядом було внесено зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 №770.

З переліку небезпечних психотропних речовин буде виключено тетрагідроканабінол. Натомість речовини буде внесено у відповідні списки наркотичних засобів, у тому числі рослин і психотропних речовин, обіг яких обмежено. Їх обіг допускається для використання в навчальних цілях, освітній, науковій та науково-технічній діяльності, у виробництві наркотичних засобів, психотропних речовин та лікарських засобів для подальшого застосування в медичній практиці.

Читайте також: США можуть негайно змінити ситуацію на Харківщині, знявши єдину заборону, - WSJ

За цією постановою, з'являється дозвіл на культивування рослин роду коноплі для промислових цілей, за умови, що використання насіння, зібраного із сортів рослин, у висушеній соломі яких гранично допустимий вміст концентрації тетрагідроканабінолу не перевищує 0,2%.

Кабмін дозволив використання канабісу для певних цілей - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader