В нашому бюджеті не вистачає 5 мільярдів доларів на зброю — Марченко
В нашому бюджеті не вистачає 5 мільярдів доларів на зброю — Марченко

В нашому бюджеті не вистачає 5 мільярдів доларів на зброю — Марченко

Джерело

У нашому державному бюджеті утворився розрив на суму 5 мільярдів доларів, необхідних на закупівлю зброї.

Міністр фінансів Сергій Марченко пояснив це тим, що за останні пів року Україна мінімально отримувала допомоги від партнерів у військовій частині, що спричинило додаткове навантаження на бюджет в частині додаткових видатків військового характеру.

Зараз це перекривається, переміщуються видатки кінця року на необхідну закупівлю зброї, замовлення снарядів і інші речі, які зараз необхідні, заявив Марченко.

За його словами, питання актуальне, оскільки є певні зобов'язання перед партнерами, є програма Міжнародного валютного фонду.

«Але ці видатки передбачають інший набір дій інструментів, ніж, наприклад, пошук коштів партнерів. Тобто ці видатки ми маємо перекривати самостійно, і вони досить великі. Тобто питання залишається, але є у нас план», — сказав він.

Марченко нагадав, що найближчим часом відбудеться зустріч з представниками МВФ. «Нам потрібно успішно пройти четвертий перегляд програми. Ми зробили всі кроки для того, щоб він був успішним. А далі будемо спілкувати з нашими партнерами, шукати способи і рішення», — додав він.

За його словами, після того, як розблокували пакет американської допомоги, в теорії покриті видатки соціально-гуманітарного напрямку.

«Але практично у нас є велика фіскальна проблема, або, скажімо так, не вирішене питання щодо видатків військового характеру, так званих мілітарних видатків», — сказав він.

Название источника
Hromadske
Ссылка на материал
https://www.youtube.com/watch?v=aeoaRw0sIyY
Теги за темою
Збройні сили України Кабмін Зброя Економіка МВФ Армія Мінфін
Джерело матеріала
loader
loader