Коли почнуться перемовини про мир в Україні: названо головні сценарії закінчення війни
Коли почнуться перемовини про мир в Україні: названо головні сценарії закінчення війни

Коли почнуться перемовини про мир в Україні: названо головні сценарії закінчення війни

За підсумками Саміту світу , який відбудеться у червні 2024 року у Швейцарії, Україна сподівається на підписання низки угод.

Як заявив президент України Володимир Зеленський, наша країна матиме ініціативу щодо безпеки на Саміті світу.

Україна планує отримати гарантії енергетичної та ядерної безпеки, а також вільного судноплавства.

Щодо гуманітарного аспекту, Україна планує розглянути на Саміті питання обміну полоненими та повернення українських дітей.

За словами президента України, якщо більшість країн підтримають комюніке за підсумками Саміту , ми матимемо дипломатичну перевагу.

"Ми сприймаємо це так, що перед тим, як говорити з РФ, треба щоб був докладний план, узгоджений усім світом", - додав президент.

Представники Росії можуть з'явитися на переговорах вже на наступному етапі, коли її запросять до діалогу за допомогою посередників.

Саміт світу – це серйозний захід, до якого Україна готувалася місяцями, про це заявив політичний аналітик та історик Олександр Палій.

Крім того, політолог Володимир Фесенко додав, що повернення до теми мирних переговорів між Укаїною та Росією пов'язане з підготовкою нашої країни до Саміту миру у Швейцарії та просуванням РФ "концепції" завершення війни.

За його словами, позиція партнерів не змінилася – Україна самостійно вирішити, коли настав час вести переговори з Росією.

"Реальні мирні переговори можуть стати актуальними, швидше за все, не раніше 2025 року. Однак і тоді їхня можливість буде залежати від ходу та результатів воєнних дій", – каже Фесенко.

Джерело: glavred .

Останні новини України:

Саміт НАТО у Вашингтоні: експерт розповів, чи чекатиме на Україну запрошення на вступ.

Рідний брат уже мобілізований: українець ухилився від призову, суд його суворо покарав

"Це дуже низько - ховатися": військовий присоромив чоловіків, які переховуються від призову

Теги за темою
переговори
Джерело матеріала
loader