Битва за метал: ринок алюмінію опинився в епіцентрі зіткнення між найбільшими трейдерами та банками
Битва за метал: ринок алюмінію опинився в епіцентрі зіткнення між найбільшими трейдерами та банками

Битва за метал: ринок алюмінію опинився в епіцентрі зіткнення між найбільшими трейдерами та банками

На ринку алюмінію відбулося значне зіткнення між трейдерами та банками, що призвело до переходу металу на суму понад 1 мільярд доларів і утворення черг на складах Лондонської біржі металів (ЛБМ). Сировинний гігант Trafigura Group поставив на ЛБМ величезні обсяги алюмінію, що вплинуло на світові запаси і прогнози цін на цей метал.

За повідомленням Bloomberg, сировинний гігант Trafigura Group останніми тижнями доставив на ЛБМ величезні обсяги алюмінію, одночасно висловлюючи песимістичні прогнози щодо майбутнього ринку. З іншого боку, банки та хедж-фонди, такі як Squarepoint Capital LLP, Citigroup Inc., та JPMorgan Chase & Co., скупили метал Trafigura та замовили його повернення зі складської системи.

Зміни на ринку

Trafigura накопичувала запаси алюмінію в Порт-Кланг протягом останнього року, зокрема з Індії, де вона має великі контракти з постачальниками. Однак ринок не знав, що саме Trafigura планує робити з цим металом. Натомість за останні два тижні близько 650 000 тонн алюмінію, що зберігалися в Порт-Кланг, були переведені на ЛБМ на умовах варранту (цінний папір, що дає право на купівлю деякої кількості акцій компанії в будь-який час до завершення дії контракта за певною ціною).

Аналітик Генрі Ван спрогнозував падіння цін на алюміній, зазначивши, що наразі спостерігається "дуже похмура картина попиту" і звернув увагу на нещодавні перезапуски металургійних заводів. У короткостроковій перспективі покупці алюмінію в Порт-Кланг, ймовірно, використовуватимуть його для фінансових угод, утримуючи фізичний алюміній і продаючи ф'ючерси за вищими цінами.

У довгостроковій перспективі торгівля принесе найбільшу вигоду, якщо фізичний ринок звузиться до рівня, що дозволить відвантажувати алюміній реальним покупцям з отриманням прибутку. Це зіткнення на ринку алюмінію може мати серйозні наслідки для майбутнього світового ринку металу.

З одного боку, збільшення запасів на ЛБМ може призвести до тимчасового зниження цін, але з іншого боку, прогнозований дефіцит може викликати різке зростання цін у майбутньому. Великі обсяги алюмінію, що зараз знаходяться у системі ЛБМ, можуть стати вирішальним фактором у цій динаміці.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, ціна на золото досягла історичного максимуму в $2450,07 за унцію, продемонструвавши здорожчання на 1,4% через очікування пом'якшення монетарної політики ФРС (федеральна резервна система) та геополітичну напруженість на Близькому Сході. Це відбулося після зниження інфляції у квітні та новин про катастрофу гелікоптера з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader