5 трав’яних чаїв, які допоможуть при здутті
5 трав’яних чаїв, які допоможуть при здутті

5 трав’яних чаїв, які допоможуть при здутті

Сьогодні, розлади травлення є поширеною проблемою для більшості людей. За даними досліджень, від газів та здуття страждає приблизно 15-30% людей у всьому світі

Це може бути спричинено нетерпимістю до деяких продуктів, газоутворенням, бактеріями, запорами, виразками, вагітністю або інфекціями, однак позбавити неприємних симптомів можуть певні трав’яні чаї. Які саме, дізнавались в OBOZ.UA. 

Імбирний чай

Імбир, відомий як ефективний засіб від нудоти, який завдяки сполуці гінгерол, допомагає при проблемах травлення, таких як гази та здуття. Дослідження, опубліковане у Всесвітньому журналі гастроентерології, показало, що імбирний чай сприяє швидкій та ефективній дефекації. 

Чай з лимоном

Чай з лимоном часто рекомендують для покращення здоров'я. Природна сполука D-лимонен, що міститься в олії лимонної шкірки, допомагає усунути затримку води та полегшує травлення, включаючи гази та здуття. Крім того, регулярне вживання лимонів сприяє полегшенню та прискоренню метаболізму.

М'ятний чай

Ментол у м'яті зменшує запалення та має знеболювальні властивості, які полегшують неприємні відчуття від газів та здуття. Крім того, м'ятний чай відомий як природний засіб від синдрому подразненого кишківника.

Чай з ромашки 

Ромашковий чай, окрім заспокоєння розуму, покращення настрою та сну, має антиоксидантні та протизапальні властивості. Все це допомагає ефективно лікувати симптоми газів та здуття живота.

Чай з фенхелю

Фенхель, багатий антиоксидантами, що допомагає зняти здуття живота та спазми. Ефект від такого чаю відчувається відразу після його вживання.

РанішеOBOZ.UA опублікував інформацію, чому корисно вживати чай з фенхелем. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader