Омега-3 жирні кислоти вважаються частиною здоровою харчування через певні переваги для здоровʼя. А саме зменшення запалення, позитивного впливу на серцево-судинне здоровʼя.
Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він зауважив, що омега-3 жирні кислоти не можуть бути синтезовані організмом, а тому їх потрібно отримувати з харчування. Існує три типи омега-3:
- ALA (альфа-ліноленова кислота) – рослинні джерела;
- EPA (ейкозапентаєнова кислота);
- DHA (докозагексаєнова кислота).
Як збільшити споживання омега-3 жирні кислоти
Включення рослинних продуктів, багатих на ALA, таких як насіння чіа, волоські горіхи, лляна олія та насіння коноплі, у вашу дієту може бути корисним.
Деякі продукти також збагачені омега-3, які можуть бути варіантом для тих, хто не має можливості отримати достатню кількість цих жирів зі звичайної дієти.
Для не вегетаріанців, споживання жирної риби, такої як лосось, скумбрія, анчоуси або сардини, може бути найефективнішим способом отримання EPA та DHA. Для тих, хто не може отримати достатню кількість омега-3 з їжі, варто звернути увагу на добавки риб'ячого жиру або водоростей.
Також OBOZ.UA розповідав про користь для організму людини від звичайного шпинату.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.