НАТО знадобиться два тижні, щоб допомогти Польщі, Литві чи Румунії у разі нападу РФ, – Годжес
НАТО знадобиться два тижні, щоб допомогти Польщі, Литві чи Румунії у разі нападу РФ, – Годжес

НАТО знадобиться два тижні, щоб допомогти Польщі, Литві чи Румунії у разі нападу РФ, – Годжес

Якщо Росія нападе на одну з країн НАТО, то цій державі доведеться чекати не менше двох тижнів, поки союзники по блоку прийдуть на допомогу. Усе залежатиме від того, чи матиме країна попередження про потенційну атаку і чи матимуть лідери сміливість почати діяти перед нападом.

Про це сказав колишній командувач Сухопутних військ США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес в інтерв'ю румунському телебаченню. Він дорікнув деяким західним лідерам, які не хочуть починати якісь дії через ризик "ескалації".

Якщо ж вони проявлять сміливість, то ці два тижні можна буде суттєво скоротити.

"Якщо припустити, що ми не почали рухатися заздалегідь (перед потенційним нападом. – Ред.), то Румунії та всім іншим країнам – Польщі, Литві, усім – доведеться чекати, напевне, два тижні, перш ніж прибудуть додаткові сили", – сказав Годжес.

Водночас американський генерал зазначив, що кожна країна повинна розуміти, що їй доведеться бути сам на сам з ворогом близько двох тижнів.

Цей час піде для, щоб зорганізувати війська країн НАТО, а також всі сухопутні війська у самій країні, на яку напали.

"Повітряні сили зможуть прибути раніше, військово-морські сили інших країн – Туреччини та Болгарії – також могли б прибути трохи швидше", – зауважив він.

Як повідомляв OBOZ.UA, заступник генсека НАТО Мірча Джоане сказав, що Росія наразі не має ні намірів, ні можливостей напасти на жодну з країн блоку. Однак Москва розгортає проти Заходу гібридну війну.

Водночас голова військового комітету НАТО Роб Бауер попередив, що цивільне населення на Заході повинно готуватися до можливого конфлікту з Росією. Він зазначив, що збройні сили вже налаштовані на випадок війни.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader