При Нацслужбі здоров'я створять Раду громадського контролю
При Нацслужбі здоров'я створять Раду громадського контролю

При Нацслужбі здоров'я створять Раду громадського контролю

Національна служба здоровʼя України оголосила про початок конкурсу з формування Ради громадського контролю при НСЗУ.

Про це йдеться в оголошенні на сайті Національної служби здоровʼя, передає Укрінформ.

"Пропозиції щодо кандидатур для участі у конкурсі можуть подавати громадські об’єднання, статутна діяльність яких пов’язана із забезпеченням та захистом прав і свобод пацієнтів, сприянням розвитку охорони здоров’я, наданням медичних послуг, обігом лікарських засобів та іншими суспільними відносинами щодо надання медичних послуг та/або спрямована на протидію корупції та які займаються таким видом діяльності не менше трьох років (до дати подання пропозицій щодо кандидатур своїх представників)", - зазначається в документі.

Рада громадського контролю при НСЗУформується у складі 15 осіб, відібраних за результатами конкурсу шляхом рейтингового Інтернет-голосування.

В НСЗУ додали, що громадські обʼєднання, які відповідають вимогам, мають право подати не більше трьох кандидатур у члени Ради.

Як наголосили в Нацслужбі, членами Ради не можуть бути особи, які належать до кола осіб, визначених частиною третьою статті 7 Закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».

Серед іншого це особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування; особа, яка відповідно до Закону "Про запобігання корупції" є близькою особою голови, заступника голови центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері організації фінансування надання медпослуг та лікарських засобів, керівника структурного підрозділу цього органу; особа, яка є членом органів управління та/або володіє прямо або опосередковано підприємствами або корпоративними правами суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з медичної практики, виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі та імпорту лікарських засобів та інше.

Документи для участі у конкурсі приймаються з 09:00 27 травня 2024 року до 16:45 14 червня 2024 року.

Як повідомлялося, Національна служба здоров’я України розпочала підготовку до Програми медичних гарантій на 2025 рік, зокрема оновлено вимоги до 12 пакетів медичних послуг.

Теги за темою
Закон
Джерело матеріала
loader
loader