Президентка Грузії закликала провести референдум, аби обрати «європейське майбутнє чи російське рабство»
Президентка Грузії закликала провести референдум, аби обрати «європейське майбутнє чи російське рабство»

Президентка Грузії закликала провести референдум, аби обрати «європейське майбутнє чи російське рабство»

Президентка Грузії Саломе Зурабишвілі, звертаючись до народу після подолання парламентом ії вето на закон про іноагентів, заявила, що 84 депутати, які проголосували «за», не зможуть змінити майбутнє Грузії, і закликала  провести референдум. Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на видання  SOVA.news.
назвала членами революційного комітету Шулавері, створеного компартією Грузії у 1921 році, та збірними Серго Орджонікідзе.
«84 члени комітету Шулавери не зможуть змінити майбутнє цієї країни. Це майбутнє належить нам. Я скажу вам, що ми з вами маємо зробити. Вони натиснули кнопку палець, записавши свої імена на одному боці історії, ми маємо все зробити для того, щоб підготуватися до 26 жовтня, яка буде нашою відповіддю на сьогодні», — зазначила глава держави.
Президентка закликала до справи, а не до емоцій. Насамперед – зібрати підписи для підписання подання про референдум на парламентських виборах.
«Та енергія, яка є у вас, має бути спрямована на те, щоб зібрати підписи та принести до мене, щоб я підписала <заклик> до референдуму — хочемо європейське майбутнє чи російське рабство».
Згідно з Конституцією Грузії, пише Європейська правда, президент може на вимогу парламенту, уряду або щонайменше 200 тисяч виборців призначити референдум із питань, визначених Конституцією і законом, протягом 30 днів після надходження вимоги про його проведення.
Фото: sova.news
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader