Майже 600 гривень: влітку українці можуть отримати надбавки до пенсій, що відомо
Майже 600 гривень: влітку українці можуть отримати надбавки до пенсій, що відомо

Майже 600 гривень: влітку українці можуть отримати надбавки до пенсій, що відомо

За даними Пенсійного фонду, йдеться про додаткові кошти, які нараховуються за віком від 70 років. Що старша людина — то більша сума.

У літню пору року виплати деяких українських пенсіонерів можуть значно збільшитися. Низка громадян отримуватиме практично на 600 гривень більше. Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

Літня індексація та перерахунок пенсійних виплат не передбачені цього року, проте низка українців все одно почнуть отримувати більше грошей і все завдяки надбавкам.

Пенсіонери старше 70 років мають право на спеціальну вікову надбавку до своїх виплат. Вона нараховується автоматично з того моменту, коли особа досягає певного віку.

Примітно, що розмір такої надбавки також не стоїть на місці і регулярно зростає. Наразі йдеться про такі суми:

  • від 70 до 74 років — надбавка в розмірі 300 гривень;
  • від 75 до 79 років — надбавка в розмірі 456 гривень;
  • від 80 років — надбавка в розмірі 570 гривень.

Водночас у ПФУ попереджають, що надбавку за віком можуть призначити лише тим людям, пенсія яких становить менше ніж 10 340 гривень.

Нагадаємо, 27 травня повідомлялося, що пенсіонери в Україні почали отримувати більші виплати в травні. Загальна сума, виділена на пенсійні виплати, склала 60,9 мільярда гривень. Крім того, ПФУ повідомляє, що загальна чисельність пенсіонерів в Україні на 1 травня 2024 року становила 10,159 млн осіб, що на 4 тисячі більше, ніж місяць тому.

Також повідомлялося, хто може отримувати максимальні пенсії в Україні, сума яких понад 20 тисяч гривень. З 1 січня в Україні змінилися розміри пенсійних виплат. Громадяни, яким виплачували мінімальний прожитковий мінімум, стали отримувати на 268 гривень більше, а розмір максимальної пенсії збільшився майже на 2700 гривень.

Теги за темою
Гроші виплати пенсії
Джерело матеріала
loader
loader