Як зменшити споживання цукру: чи потрібно повністю від нього відмовитися
Як зменшити споживання цукру: чи потрібно повністю від нього відмовитися

Як зменшити споживання цукру: чи потрібно повністю від нього відмовитися

Цукор може покращити смак деяких продуктів та забезпечити швидке джерело енергії. Проте важливо знати міру та обмежувати споживання цього продукту.

Про це повідомили в health. Існує два види цукрів: природний та доданий. Вживання великої кількості останнього може призвести до появи діабету другого типу, хвороби серця й карієсу зубів. Проте повністю не потрібно відмовлятися від нього, варто лише скоротити споживання.

Добова норма вживання цукру

Немає встановленої норми щодо споживання природного цукру, проте є рекомендації щодо доданого. Дорослим варто обмежити споживання цукру до 10% від загальних калорій. Тобто у випадку споживання 2000 калорій, цукор повинен становити не більше 50 грамів (12 чайних ложок).

Тоді як немовлятам до двох років не варто взагалі вживати доданий цукор, а дітям від двох років – не більше шести чайних ложок (25 грамів).

Як зменшити споживання цукру

Людям варто віддавати перевагу продуктам з низьким вмістом цукру та шукати альтернативи для задоволення своїх смакових потреб.

Один зі способів – зменшення використання підсолоджувачів у кавових напоях. Також зосередження на напоях з низьким вмістом цукру, таких як вода, чай без цукру та молоко, може також допомогти знизити споживання цукру.

Різноманітне харчування, яке містить клітковину, білок і здорові жири, може зменшити тягу до продуктів з високим вмістом цукру. Замість цього варто обирати цілі фрукти, горіхи, овочі та хумус.

Також OBOZ.UA розповідав про пʼять міфів про фрукти.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader