Україна відкрила третій табір для полонених росіян
Україна відкрила третій табір для полонених росіян

Україна відкрила третій табір для полонених росіян


Україна змушена відкривати нові місця утримання військовополонених через велику кількість росіян, які здалися в полон, і фактичне блокування обмінів російською стороною.

Новий табір для утримання військовополонених Центр-3 прийняв перших російських військовополонених. Про це повідомив проєкт Хочу жити у середу, 29 травня.

“Через велику кількість росіян, які здалися в полон, і фактичне блокування обмінів російською стороною Україна змушена відкривати нові місця утримання військовополонених. Ймовірно, це не останній табір для військовополонених росіян, який цього року розпочав роботу”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що полонені росіяни утримуються не в колоніях суворого режиму разом з ув’язненими, а в передбачених саме для військовополонених таборах і спецділянках при СІЗО.

Росіяни можуть працювати, займатися спортом і дозвіллям, отримувати посилки і грошові перекази, спілкуватися з рідними. Також до них пускають представників Червого Хреста.

“Усього цього цього українські військовополонені в Росії позбавлені, хоча Росія і є підписанцем Женевських конвенцій”, – наголосили в проєкті.

Як відомо, окрім нового табору Центр-3 в Україні працюють також табори Захід-1 і Захід-2.

⚡️“Центр-3” принял первых российских военнопленных.
Из-за большого количества сдавшихся в плен россиян и блокирования обменов Россией, Украина вынуждена открывать новые места содержания военнопленных. Вероятно, это не последний такой лагерь россиян, начавший работу в этом году.

— Проект «Хочу жить» (@hochuzhit_com)

Нагадаємо, 8 лютого відбувся останній обмін полоненими. Тоді Україна повернула з полону ще 100 бійців. Чимало з них перебували в полоні майже два роки.



Теги за темою
Україна Росія Відео
Джерело матеріала
loader
loader