В Україні відкрили ще один табір для військовополонених росіян: кажуть, не останній. Відео
В Україні відкрили ще один табір для військовополонених росіян: кажуть, не останній. Відео

В Україні відкрили ще один табір для військовополонених росіян: кажуть, не останній. Відео

В Україні відкрили ще один табір для утримання російських військовополонених. Він має назву "Центр-3"

Про це повідомляє державний проєкт "Хочу жить". Там зазначають, що цей табір не останній.

"Ймовірно, це не останній такий табір для військовополонених росіян, який цього року розпочав роботу", – йдеться в повідомленні.

Як зазначає пресслужба проєкту, новий табір відкрили через велику кількість росіян, які здалися в полон, а також через те, що країна-агресор блокує обміни військовополоненими.

Зокрема, у "Центрі-3" росіяни зможуть працювати, займатися спортом і дозвіллям. У закладі обладнано спеціальні місця для приготування їжі, відпочинку та спілкування з психологами. На території табору також є церква, куди можуть ходити полонені.

У проекті зазначають, що на відміну від країни-терориста, Україна дотримуємося Женевської конвенції. Російські військові, які потрапили в полон, утримуються не в колоніях, а в таборах і спецдільницях при СІЗО. Вони мають право на зв'язок з рідними, посилки, перекази та роботу. Також до них пускають представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Варто додати, що останній обмін військовополоненими між Росією та Україною за формулою 100 на 100 стався  8 лютого 2024 року, після чого сторони кілька разів обмінювалися тілами загиблих військовослужбовців. Нових обмінів полоненими більше не було.

Нагадаємо, що в Україні діє три табори для військовополонених: "Захід 1" – у Львівській області, "Захід 2" – на Вінниччині. "Центр 3" відкрито у Дніпропетровській області.

Декілька тижнів тому представник Головного управління розвідки Міноборони капітан Андрій Юсов заявив, щов Україні планують якнайшвидше відкрити додатковий табірдля утримання російських військовополонених. Випадки добровільної здачі в полон окупантів почастішали, зокрема, на Харківському напрямку, де наразі тривають запеклі бої.

Він також звернувся до російських військовослужбовців насамперед ленінградського та московського військових округів, що наразі перебувають у Харківській області, з пропозицією здаватися в полон.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Бійці спецпідрозділу ГУР України Kraken захопили у полон російського військового. Це сталось під час операції в околицях міста Часів Яр Донецької області.

– Бійці 3-ї ОШБр на Луганщині полонили двох російських загарбників, коли окупанти спробували штурмувати українські позиції поблизу Райгородки. Один із них, старший сержант, був замкомандиром роти 752-го полку збройних сил РФ.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader